Ženy Pixba jsou v semifinále Czech Open. Foto: Matyáš Klápa, Floorball in Prague Ženy Pixba jsou v semifinále Czech Open. Foto: Matyáš Klápa, Floorball in Prague
13. 8. 2022 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

CZECH OPEN 2022: Česko-švédské ženské elitní semifinále. Týmy z SSL doplní FBC Ostrava a Tatran

 



Czech Open 2022 zná poslední čtveřici v ženské elitní kategorii. Mezi nejlepší kvarteto se dostaly oba týmy ze švédské nejvyšší soutěže: Pixbo s Falunem. Doplní je dva české týmy: FBC Ostrava a Tatran Střešovice.

Oba švédské týmy potvrdily roli papírově nejlepších týmů na turnaji a vyhrály své základní skupiny, přičemž oba si po cestě připsaly jednu prohru, kterou uštědřily švýcarské týmy.

Falun klopýtl ve svém druhém vystoupení, kdy jej 3:2 porazil Kloten-Dietlikon Jets, Pixbo zase v sobotu ráno šetřilo elitní hráčky, takže nečekaně padlo se švýcarským Zugem.

Střešovické Tatranky ale postup stvrdily remízou 3:3 s Vítkovicemi, díky které získaly 10 bodů, o bod více než Finky, ačkoliv s ohledem na výhru 4:0 ve vzájemném utkání, by na úkor Ery postoupily tak jako tak.

O posledním do semifinálové čtveřice se rozhodlo v přímém souboji, tak trochu symbolicky navíc v úplně posledním utkání základních skupin. V tomto utkání se utkaly florbalistky Bohemians a FBC Ostrava.

Úřadující české mistryně v zápase ani jednou neprohrávaly, na brzkou branku Sigmundové sice ve 25. minutě odpověděla Minářová, ale vzápětí přišly zásahy Mlejnkové s Pudišovou, které poslaly do semifinále FBC.

O postup do finále se bude bojovat ve dvou česko-švédských soubojích: Pixbo vyzve FBC, Falun pak Tatran.

Kompletní přehled výsledků najdete zde.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*