Marek Matejčík zpečetil výhru Vítkovic. Foto: 1. SC Vítkovice Marek Matejčík zpečetil výhru Vítkovic. Foto: 1. SC Vítkovice
27. 6. 2024 Superliga (14) KOMENTÁŘŮ

Ostravský supertrejd: Matejčík bude působit v FBC, do Vítkovic se vrací Bräuer

 



Ostravské superligové týmy si vymění dva elitní útočníky: z Vítkovic do FBC Ostrava zamířil Marek Matejčík, se kterým se Rytíři nedomluvili na další spolupráci, opačným směrem se naopak po dvou letech vrací střelec Marek Bräuer. Oba týmy o trejdu informovaly na sociálních sítích.

Ačkoliv působil také v Otrokovicích nebo na Chodově, byl Marek Matejčík spjatý především s Vítkovicemi, a tak překvapilo, když vešlo na konci května ve známost, že ve Vítkovicích pokračovat nebude.

O měsíc později je jasno, jeho superligová kariéra bude pokračovat v řadách FBC Ostrava, odkud se do Vítkovic naopak po dvou letech vrací Marek Bräuer. „Po společných jednáních mezi vedením klubu a FBC Ostrava došlo k dohodě o vzájemné výměně hráčů. Marek Matejčík oficiálně přestupuje k našim ostravským sousedům, u kterých mu přejeme hodně úspěchů, a Marek Bräuer se tak vrací zpět domů do Vítkovic,“ uvedly Vítkovice.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Karel napsal:

    FBC pěkná krádež. Big W

    • VELO napsal:

      Možná, co se týče bodů, ale Vítky se nezbavovaly jen tak pro nic za nic MM, kdežto Bräuer se do Vítek vrací ověřený svým dlouhodobým působením.

  • Tomáš Krásný napsal:

    Co je na tomto trejdu „SUPER“?
    Za mě spíše nepochopitelné.

    • VR napsal:

      Souhlas. Zajímaly by mě zákulisní informace… jestli Matejčík potřebuje víc času např. na osobní záležitosti nebo se prostě nepohodl s vedením. Výkonností to pravděpodobně neni, minimálně podle toho, co jsem měl možnost vidět. Věděl by někdo víc?

      • !!! napsal:

        Mára je prostě člověk, kterému, když se něco nelíbí, tak se ozve a řekne to nahlas. Má své ego, stejně jako má své velké ego Basil, no a prostě jsou zřejmě třecí plochy. Zajímavé také je, co bude dělat Martiník, u mužů není místo, u žen neni místo, je placený na full time, ale práci jako takovou neodvede…..

      • Vítek napsal:

        Víc toho moc není, Marka Matejčíka nechtěl v týmu trenér Folta, takže se Marek musel sbalit a pokud chtěl ještě hrát, bylo FBC jedinou možnou adresou.
        Naopak nechápu návrat Brauera, který už skoro ohlásil konec kariéry kvuli prichodu noveho trenera FBC Erbse (čti Smetáka).

        • dr napsal:

          Až budeš hrát takové roky ve Vitkach tak to pochopíš ,přišla nabídka tak se rád vrátíš

          • Hehe napsal:

            Tak hlavně že před dvěma lety nepřišla a musel si odejít 🙂 divný divný

          • !!! napsal:

            Poměrně jednoduché. MB nechtěl hrát pod Erbsem (Smetákem), MM nemohl hrát pod Foltou. Takže se kluby nějak domluvili ať to oběma dává smysl a nemusí řešit finance. Vítky asi očekávají zkušenosti po mnoha odchodech a jen dravé mládí nestačí …

  • Tomáš Krásný napsal:

    To: !!!
    Chápu, ale pouštíš hráče první lajny (přechodného kapitána a ikonu klubu se zkušenostma) a bereš hráče 3. lajny (s trošku horší kondicí a florbalovými dovednostmi) Na tomhle prostě vytěžilo FBC hodně moc.

    • !!! napsal:

      Tak nevíme, jestli tam byla ještě nějaká finanční kompenzace nebo ne, to asi najevo nevyjde. Ale vedení chtělo pokračování trenéra, ten nechtěl MM, takže to dopadlo jak to dopadlo. O herních kvalitách MM netřeba spekulovat, ale holt to prostě dopadlo tak jak to dopadlo.cas ukáže …..

  • george napsal:

    Před tímto trejdem jsem pasoval fbc do role nejhoršího týmu.
    Hlavně kvůli labilního trenéra, který neměl respekt ani ve slovanu 😀
    s MM ale FBC může klidně zase ochutnat semifinále.
    Sám jsem na MM zvědavý, celou kariéru byl zvyklý vyhrávat.
    Uvidíme jak k tomu přistoupí, když se nevyhraje třeba měsíc v kuse.

  • mbappinho napsal:

    Bräuer měl v FBC poslední sezónu slabší, ale pořád to v sobě má, věřím že se vrátí na čísla z předloňska, a navíc bude mentor pro mladé kluky. V FBC trénovali kondici tvrdě, takže je připravený. Snad před koncem kariéry stihne s Vítkovicemi ještě jeden titul.

    • Hehe napsal:

      Marka B. znám a ten je trošku jinačí povaha, chce a potřebuje hrát bez nějakých svázaných taktik a strategií – na volno. Takže on moc mentorem pro kluky nebude, prostě to v sobě nemá. Chce utéct po lajně, dát góla – ale víc asi nechtějme. Titul pro Vítkovice taky asi nečekejme.

Napsat komentář

*