SSV Helsinky, vítězové Finského poháru. Foto: flickr Salibandyliiga SSV Helsinky, vítězové Finského poháru. Foto: flickr Salibandyliiga
25. 1. 2015 Finsko (0) KOMENTÁŘŮ

Westerlund je znovu králem. Finský pohár patří po šesti letech SSV

 



Pohár pro vítěze nejstarší finské florbalové soutěže patří opět SSV Helsinky. Zasloužilo se o to duo veteránů – Juho Järvinen a Mikael Järvi udělali radost zejména manažerovi klubu, zpěvákovi Kurtovi Westerlundovi. SSV získalo trofej už pojedenácté v historii.

Kurt Westerlund se na zápas pořádně připravil. Přišel v šíleném obleku – převleku krále. Dlouhou dobu prý na ten zápas čekal, ale prý hned od první minuty věděl, že tentokrát pohár bude zvedat nad hlavu on.

Jenže dlouho trnul. SC Classic vedli už 4:1 a když Tommi Ahola znovu dal týmu z Tampere klid a navýšil na 6:4, zdálo se, že je rozhodnuto. SSV se ale mohlo opřít o Juho Järvinena. Velezkušený kanonýr nastřílel hattrick a na další dva góly nahrál. S obratem pomáhal i sedmatřicetiletý Mikael Järvi. Helsinky dokázaly v power play vyrovnat a v čase 62:56 vstřelily rozhodující gól.

Veterán Mikael Järvi skóroval ve finále Finského poháru. Foto: flickr Salibandyliiga

Veterán Mikael Järvi skóroval ve finále Finského poháru. Foto: flickr Salibandyliiga

Trenér Mika Ahonen byl nadšený. „Tenhle tým dlouhou dobu nic nevyhrál, takže nám to rozhodně dodalo sebevědomí do další práce. Dokonce i naši mladí hráči viděli, co je potřeba pro vítězství,“ říkal zkušený kouč.

SSV Helsinky je ve 26 let dlouhé historii soutěže nejúspěšnějším klubem. Už jako Viikingit vyhráli v letech 1991, 1993, 1995, 1998. Po spojení SSV pak přibyly další pohárové trofeje – 1999, 2001, 2005, 2006, 2007 a 2009. Na tu poslední se ale čekalo dlouhých 6 let. Společně s králem Kurtem Westerlundem slavil i bývalý hráč Tatranu Jere Liljenbäck.

Juho Järvinen rozhodl finále Finského poháru. Foto: flickr Salibandyliiga

Juho Järvinen rozhodl finále Finského poháru. Foto: flickr Salibandyliiga


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*