Zatím poslední reprezentace juniorek odjížděla z MS bez medaile. Budou jejich nástupkyně úspěšnější? Foto: Pavel Paluska Zatím poslední reprezentace juniorek odjížděla z MS bez medaile. Budou jejich nástupkyně úspěšnější? Foto: Pavel Paluska
6. 2. 2015 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

První úkol víkendu splněn. Juniorky zdolaly Švýcarky jasně 6:2

 



České juniorky potvrdily, že na Švýcarky umějí. Dnes je na začátku přípravného 3zápasu v Králově Dvoře zdolaly bez větších těžkostí 6:2 a připsaly si 9. výhru s tímto soupeřem v této kategorii v řadě. Dvěma trefami k úspěchu přispěla mladoboleslavská útočnice Irena Palatínusová.

Domácí tým měl po celý zápas mnohem víc šancí. Nejdřív ještě trefila Daniela Frantíková břevno, ale pak už se elegantně prosadila z rychlého kontru debutující Adéla Kašparová. Češky měly v zápase celkem 3 přesilovky a v každé se měnilo skóre. Poprvé však zásluhou Švýcarek, když Carola Kuhn využila hrubky na polovině a samostatný únik zakončila ranou z úhlu pod břevno.

Ještě do první pauzy však vrátila červenému týmu vedení pohotovou dorážkou Frantíková. Byl to možná klíčový zásah utkání. „Vždycky je lepší jít do šatny s tím, že vedeme, než za remízového stavu,“ prohodila k tomu sama střelkyně.

Daniela Frantíková střílí gól na 2:1. Foto: Pavel Paluska

Daniela Frantíková střílí gól na 2:1. Foto: Pavel Paluska

Její celek si pak budoval náskok dál: povedenou kombinaci dokončila zblízka Palatínusová. Soupeřky ještě šťastně snížily, ale to bylo od nich všechno. Dál se trefovaly už jen Češky – a jeden gól byl hezčí než druhý. Parádní střela přímo do horního rohu Palatínusové, zdařilá přesilovka, v níž se kapitánce Adéle Pantělejovové po několika marných pokusech konečně povedlo nabít přichystané Karolíně Vachuškové, či zlatý hřeb na závěr v podobě excelentní rány z úhlu Ivy Paloncyové, který zapadl od břevna za čáru.

Češky v každé třetině dosáhly 2 gólů, soupeřky jim nekladly příliš velký odpor. Před 3 měsíci na EFT v Praze to s nimi přitom byla bitva až do konce, kterou rozsoudil jediný zásah. „Přišlo mi, že tehdy byly urputnější, hrály víc tělem, bylo to pro nás těžší. I výsledek tomu odpovídá,“ podotkla Frantíková.

Ona sama se naopak hry do těla nebála. A na hrotu získávala jeden míček za druhým. Už pár týdnů hraje s čočkami; brýle, své typické poznávací znamení, odložila. A je klidnější, možná i odhodlanější. „Je to velký rozdíl. Vždycky jsem se bála, že mě do brýlí někdo může bouchnout, že se mi rozbijí. Takhle je to mnohem jednodušší,“ podotkla.

Útočnice ELITE byla i ráda za to, že z ní spadly klubové trable. Jejímu týmu se závěr sezony vůbec nepodařil a zřejmě definitivně vypadl z osmičky pro play off. V národním týmu tak Frantíková čerpá novou sílu. „Ty porážky srážejí sebevědomí. Když vyhrajeme s reprezentací, je to zase lepší,“ uvedla.

Švýcarky na konci alespoň uspěly v penaltách, na nichž se obě strany domluvily pro celý 3zápas. V 6. sérii ukončila dlouhé nájezdy Kuhn.

Zítra se v Králově Dvoře pokračuje 2. zápasem od 18 hodin.

Výsledek:
Česko – Švýcarsko 6:2 (2:1, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Kašparová (Plášková), 20. Frantíková (E. Loudová), 34. Palatínusová (I. Paloncyová), 39. Palatínusová, 50. Vachušková (Pantělejevová), 59. I. Paloncyová (Syslová) – 17. Kuhn (Mattle), 36. Dummermuth (Kühne). Rozhodčí: Kroese, Schram (oba Niz.). Vyloučení: 0:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 138. Nejlepší hráčky utkání: Irena Palatínusová – Carola Kuhn.
Sestava: Kuchyňková – Syslová, Hložanková, Nová, E. Mrázková (41. Divišová), Jurečková, P. Havlíková, navíc 16. na trest. střílení Divišová – Palatínusová, I. Paloncyová, Pantělejevová – E. Loudová (41. Šuranyiová), Frantíková, Vachušková – Pekárková (41. Suková), Kašparová, Plášková. Trenéři: Jiří Uher, Lukáš Nesměrák a Karin Vavrečková.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*