Hráčky Bernu - Burgdorfu krátce po vítězném utkání s Red Ants. Foto: Facebook týmu
11. 3. 2015 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Malečkův Burgdorf vyčaroval play off! A to ještě není konec, hlásí

 



Česká trenérská škola si připsala zásluhou Radomíra Malečka další obrovský úspěch. Bývalý útočník ostravského FBC dovedl svůj tým ve druhé sezoně na lavičce do play off nejvyšší švýcarské ženské soutěže. Čarodějnice reprezentující Bern a Burgdorf mají před posledním kolem základní části jistou čtvrtou, poslední postupovou příčku do play off.

Ve 20. kole porazily čarodějky trápící se Red Ants 9:3 a mohly začít slavit postup. Jejich jediný konkurent v boji o čtvrtou příčku, celek Giffers, totiž podlehl 5:8 Dietlikonu, což znamená, že Burgdorf má na něj náskok šesti bodů. „Základní část je tady strašně náročná a to v tom ohledu, že hraje každý s každým třikrát, což je pro někoho výhoda a pro někoho zase ne,“ hodnotí Radomír Maleček.

Navíc, ve Švýcarsku se tradičně nehraje už týden před mezinárodními termíny. „Je tady strašně hodně pauz, po kterých následují dva zápasy za víkend a pokud na to nepřipravíš a nenamotivuješ hráčky, aby tomu daly sto procent, tak je to potom hodně těžké,“ upozorňuje na možná úskalí.

Malečkův tým potvrdil, že je nesmírně důležité do sezony dobře vstoupit, vždyť v prvních sedmi kolech prohrál jen s Churem a Dietlikonem, kteří lize vévodí, se druhým jmenovaným bral alespoň bod. „Myslím si, že jsme měli výborný start do sezony a pak to nějak udržovali až na pár zaváhání, rozhodlo se kolo před koncem, určitě jsme měli rozhodnout dříve, ale i tak jsem spokojen,“ usmívá se hlavní trenér.

Když má vyjmenovat tři klíčové faktory úspěchu, tak neváhá. „Důležité bylo, že všechny hráčky byly zdravé, dále bych řekl, že jsme dřeli a měli disciplínu, úspěch totiž není zadarmo, že ano,“ vypočítává Maleček.

Za třetí klíč k úspěchu považuje kádr. „Také nám pomohlo, že přišly dvě lotyšské reprezentantky, které zvýšily konkurenci,“ zmínil příchod Eveliny Garbare a návrat Diany Isjominy, které obě působily v Riders, finalistovi švýcarské pohárové soutěže. Ke klíčovým postavám patří také Čechům dobře známá Ela Piotrowska, dnes šestá v produktivitě.

Dlužno podotknout, že přestupová politika vyšla Burdorfu už před sezonou, kdy se ze Švédska vrátila Simone Wyss, dnes čtvrtá nejproduktivnější hráčka soutěže a Kristýna Horňáková. „Největší klíč k úspěchu jsme měli v brance, což byl také náš cíl už před sezonou, Kristýna nám výrazně pomohla ke čtvrtému místu a ještě není konec,“ vyhlásil Radomír Maleček.

Bude to mít ale těžké, v semifinále vyzve vítěze základní části, s největší pravděpodobností Chur, v čele s Hankou Lackovou. Další dvě Češky, Terezii Párysovou a Vendulu Polenskou čeká v dresu Zugu, respektive Riders play out o setrvání v nejvyšší soutěži.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*