Burgdorf Radomíra Malečka ani Chur Hanky Lackové ve Švýcarsku neuspěl. Foto: Erwin Keller
6. 4. 2015 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Lackové Chur čeká Superfinále. Hodně nám to dalo, říká poražený Maleček

 



K zajímavému českému souboji došlo ve Švýcarsku. Proti sobě se postavil vítěz základní části, Piranha Chur, v kádru s Hankou Lackovou a Wizards Bern Burgdorf, kterému šéfuje český trenér Radomír Maleček. Chur potvrdil roli favorita a zvítězil 3:0 na zápasy. Radomír Maleček si přesto pochvaluje, že série byla pro jeho celek velmi přínosná, Hanka Lacková vyzdvihuje zkušenost kádru, kterým piraně disponují.

Chur ukončil sérii v nejkratším možném čase a po výhrách 4:0, 7:2 a 9:3 si zajistil místenku v premiérovém švýcarském Superfinále. „Byla to celkem jednoznačná série, v základní části proti nám odehrál Burgdorf lepší zápasy,“ hodnotila Hanka Lacková, která k vítězství přispěla hned pěti body, za čtyři branky a asistenci. „Ale také si musíme říci: Kolikrát byl ten tým v play off? Je to asi hlavně o zkušenostech,“ myslí si útočnice.

Vnímala nějak, že hraje proti svému bývalému týmu? „Nikoliv, v Churu hraji už rok a půl a nějak nevnímám, jestli jsem v tom týmu hrála nebo ne,“ odpověděla na otázku, která se nabízí.

Radomír Maleček hodnotil všechny zápasy zevrubně. „Myslím si, že první utkání v Churu jsme prohráli v první třetině, po které jsme mohli vést 4:0, ale hrálo se bez branek, pak rozhodčí pískli nájezd, který neměl být a prohrávali jsme 0:1, dvě sekundy před koncem druhé části jsme navíc dostali náhodný gól, a to byl asi rozhodující moment,“ řekl na konto úvodního utkání.

Zlobil se také na rozhodčí. „V patnácté minutě třetí části jsme dostali směšný trest na 2 + 2 minuty, poté už jsem to neřešil a poslal hrát mladé hráčky, proto jsme dostali dvě branky,“ komentoval.

Tým Radomíra Malečka dosáhl historického úspěchu. Foto:  Hans Wüthrich - bernerzeitung.ch

Tým Radomíra Malečka dosáhl historického úspěchu. Foto: Hans Wüthrich – bernerzeitung.ch

S jeho slovy souhlasí i Hanka Lacková. „První utkání jsme neodehráli nejlépe, ale měli jsme výhodu v kádru, je tady spousta reprezentantek a když se nedaří jedné, máme další,“ popisuje.

Celé první utkání odchytala Kristýna Horňáková, v tom druhém byla v brance padesát minut. „Druhé utkání mělo stejný průběh, měli jsme možnost tří nájezdů a nedali branku, Chur ze dvou příležitostí jednou skóroval,“ posteskl si. Hanka Lacková si připsala asi nejkurióznější branku své kariéry, když dokázala skórovat v oslabení tří proti pěti.

Ve třetím utkání už Malečkův tým neměl kde brát, ač jej soupeř celé odehrál na tři formace. „Už to bylo nad naše síly, vedeme dva nula, finská lajna soupeře zařadí vyšší rychlostní stupeň a je po utkání,“ říká český hlavní trenér. „Chur hraje play off 15 let, hrají převážně na dvě formace, přičemž jedna je ze švýcarské reprezentace, ve druhé hrají finské reprezentantky s Hankou, takže takže pro nás je dobrý signál, že museli hrát většinou na dvě lajny,“ hledá pozitiva.

Sezonu hodnotí kladně, vždyť si také vysloužil prodloužení smlouvy. „Zkušenost Churu je obrovská, vždyť Burg hrál zatím vždy jen o udržení,“ porovnává. „Sezona to byla úspěšná, to semifinále nám strašně moc dalo, vždyť nás tady každý před sezonou odsuzoval k sestupu,“ prozradil Radomír Maleček.

Zhodnotil také Kristýnu Horňákovou. „Celkově předvedla výborné výkony, za góly nemohla, mohla sice chytit nějaký ten nájezd, ale ty jsou těžké,“ říká. Prozradil také, na čem se shodl s reprezentačními trenéry, kteří navštívili první utkání série. „Měla by zapracovat na agresivitě v brankovišti,“ uzavřel.

V Superfinále čeká Chur Dietlikon, druhý celek základní části.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*