Radující se Mikko Kohonen. Foto: Floorballmagazin.de. Radující se Mikko Kohonen. Foto: Floorballmagazin.de.
12. 4. 2015 Finsko (0) KOMENTÁŘŮ

Ve Finsku slaví SPV, titul vystřelil Kohonen mladší

 



Letošním mistrem finské Salibandyliigy se stal tým SPV Seinäjoki. Ten ve čtvrtém zápase finálové série porazil Happee 4:3 v prodloužení a celkově zvítězil 3:1 na zápasy. Vítězný gól celé sezony vstřelil Mikko Kohonen.

Opora florbalistů ze Seinäjoki tak má narozdíl od svého legendárního bratra Miky důvod k oslavám. Bývalý nejlepší hráč světa se Storvretou vůbec nepostoupil do play off a po sezoně se dozvěděl, že s ním vedení klubu už nepočítá. To jeho mladší a méně slavný sourozenec dovedl SPV k titulu. Zásahem v prodloužení navíc skolil Happee, v němž oba Kohonenové s velkým florbalem začínali.

Na čtvrtý finálový zápas si našlo cestu 3115 fanoušků. Z počátku to však na radost domácích nevypadalo. Skóre utkání otevřel hostující střelec Veli-Matti Hynynen a i když Erik Härkönen vyrovnal, Happee šlo opět rychle do vedení.

Když v závěru druhého dějství zvýšil na 3:1 pro obhájce titulu po geniálním pasu juniorského reprezentanta Eemila Ukkonena Lassi Kotovaara, zdálo se že o mistrovi bude muset rozhodnout pátý zápas v Jyväskylä. SPV ale zmobilizovalo všechny síly a ve třetím dějství skóre srovnalo. Nejdřív se trefil Sami Koski a v 52. minutě prostřelil dělovkou z půlící čáry všechno před sebou obránce Petri Hakonen.

Prodloužení trvalo přesně dvě a půl minuty. Pak Kohonen usměrnil do sítě střílenou přihrávku Jyrkiho Holopainena a odstartoval oslavy domácích. Hráči SPV navázali na tituly z ročníků 2011/2012 a 2012/2013, Happee naopak loňský trochu překvapivý úspěch nezopakovalo a musí se spokojit s pozicí vícemista.

Výsledek 4. finálového zápasu:

SPV Seinäjoki – Happee Jyväskylä 4:3 (1:2, 0:1, 2:0 – 1:0)
Branky: 16. Härkönen, 44. Koski, 52. Hakonen, 63. Mikko Kohonen – 13. Hynynen, 17. Heikkinen, 38. Kotovaara. Diváci: 3115.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*