Finové byli nad české síly, v boji o bronz čeká Švédsko. Foto: Flickr IFF
2. 5. 2015 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Se ŠVÉDY o bronz! Junioři nestačili v semifinále na Finsko 2:6

 



Česká reprezentace juniorů podlehla v semifinálovém utkání Finsku poměrem 2:6, když po dvou třetinách prohrávala o šest branek. V souboji o bronzové medaile se svěřenci Luďka Beneše postaví domácímu Švédsku, které po nájezdech senzačně podlehlo Švýcarům 6:7.

Finsko na turnaji nepředvádí optimální výkony, vždyť třeba na výhru se Slovenskem se v Helsinborgu pořádně nadřelo, a tak před utkáním panovala optimistická nálada.

Ta se přenesla také do úvodních minut, ve kterých byli Češi lepším týmem, avšak v polovině třetiny se prosadil Makinen a chvíli po něm se radoval Kinnunen. Naši florbalisté se mohli nadechnout při vyloučení Surakky, ale přesilovou hru neproměnili, na začátku druhé periody naopak potřetí inkasovali.

Definitivně se utkání zlomilo mezi 34. a 38. minutou, kdy Finové přidali další tři branky a skóre narostlo na již těžko dosažitelných 0:6 z českého pohledu.

Je ale potěšitelné, že Benešovi mladíci utkání rozhodně nezabalili a v polovině třetí části se dvakrát trefili: nejprve se v přesilové hře prosadil Kieler, pro kterého se jedná už o druhý juniorský šampionát a vzápětí skóroval Kolstrunk.

Jiskřičku české naděje ale seveřané vzplanout nenechali, poslední minuty si pohlídali a mohli oslavit postup do finále. O zlatou medaili si to ale nerozdají s domácím Švédskem, postaví se jim Švýcaři, kteří vyslance kolébky florbalu přemohli na nájezdy.

Finsko – Česko 6:2 (2:0, 4:0 a 0:2)
Branky a asistence: 22. a 38. Lastikka (na první Kainulainen, na druhou Metsala), 34. a 38. Nuutinen (na obě Pentikainen), 11. Makinen (Sorri) a 13. Kinnunen (Ruokostenpohja) – 50. Kieler (Beneš) a 51. Kolstrunk (Kordoš).
Střely na bránu: 26:19. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Rozhodčí: Söderman a Boström (Švédsko). Diváci: 873. Nejlepší hráči: Miro Tuomala – Jakub Kolstrunk.

Sestava Česka: Fibinger (41. Cimbálek) – Němeček, Tůma, Vaculčiak, Vítovec, Hoffer, Vašíček, Kašovský – Beneš, Šimek, Kieler – Komárek, Pešat, Kolstrunk – Kordoš, Zavadil, Mandík – Delong a Bílek. Trenéři: Luděk Beneš a Michal Jedlička.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*