Sládečková (vlevo) s Ratajovou zamíří společně za severskou výzvou. Foto: florbalvitkovice.cz
27. 5. 2015 Ženský florbal - Zahraničí (2) KOMENTÁŘŮ

Dvě Češky do finského top týmu. SB-Pro posílí Ratajová se Sládečkovou

 



Český ženský florbal bude mít opět zastoupení ve finské nejvyšší soutěži žen. Do vicemistrovského SB–Pro totiž přestupují z Vítkovic Denisa Ratajová a Hana Sládečková. České reprezentantky ve svém novém působišti podepsaly v úterý smlouvy a navážou tak na působení Jany Christianové a Hanky Lackové v Porvoo ze sezony 2009/2010.

Příchod dvou českých posil potvrdil webu Florbal.cz hlavní trenér ženského týmu Timo Suonpää. „Myslím si, že získáváme dvě z nejlepších hráček českého národního týmu,“ řekl trenér, který působí také u reprezentace žen Suomi. „Přesto, že jsou obě ještě docela mladé, už mají dostatek zkušeností z mezinárodního florbalu. Do našeho týmu přinesou vůli po vítězství a kuráž,“ pochvaluje si.

Obě hráčky pak rozebral detailněji. „Hana je rychlá a odhodlaná střelkyně, která opravdu chce vstřelit vítěznou branku,“ vyzdvihl vlastnosti Sládečkové. „Denisa je silná hráčka, využitelná kdekoliv na hřišti, vždy chce být tam, kde se něco děje,“ popsal ze svého pohledu Ratajovou. „Obě jsou přesně těmi typy hráček, které SB – Pro potřebuje. Dostaneme v nich mnoho nových příležitostí pro naši ofenzivní hru a přesilovky,“ zakončil finský kouč.

Z vítkovické strany potvrdil odchod obou opor trenér Jiří Velecký. „Už je to jen otázka pár formalit,“ uvedl pro Florbal.cz. „Možnost zahrát si za takový tým s takovými spoluhráčkami se neodmítá a je fajn, že se to holkám od nás povede,“ konstatuje.

Ratajová a Sládečková totiž přijdou do týmu plného známých florbalistek, jako kapitánka tým vede Elina Kujala, které sekunduje její dvojče Karoliina. „Florbalově na to připraveny jsou a když si dobře utřídí vše okolo, tak věřím, že mají šanci nejen nasbírat zkušenosti, ale také uspět,“ myslí si Jiří Velecký.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*