Michaela Marešová mění Chodov za Tatran. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
1. 10. 2015 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Lvice čeká premiéra. Je to jeden zápas o všechno, tým musí být připraven, hlásí trenérka

 



Florbalistky Chodova čeká v Mladé Boleslavi něco úplně nového. Poháru mistryň se ženský tým ještě nikdy nezúčastnil, nyní si jako úřadující český mistr zajistil místenku. Na Praze 11 panuje bojovná nálada, byť poslední utkání s Vítkovicemi skončilo výraznou prohrou 1:8. Trenérka Michaela Marešová ale věří, že právě nyní se projeví síla zkušených hráček, které tým připraví na zápas o všechno proti norské Sveivě.

V posledním utkání před prestižním měřením sil si lvice mohly zvednout sebevědomí v Ostravě, opak byl ale pravdou. „Nálada po utkání ve Vítkovicích asi nebude ideální, ale pořád se jednalo o přípravu právě na Pohár mistryň,“ nedělá si ale příliš těžkou hlavu trenérka Michaela Marešová, která na trenérské lavici, společně s Ondřejem Neumanem, položila základy „nové éry“ Chodova. „Od dob Ondry Neumana je tým diametrálně odlišný, ale hrozně moc se těšíme a doufáme, že předvedeme lepší výkony než v Ostravě,“ burcuje bývalá hráčská opora Chodova.

Pohár mistryň je specifický svým termínem, jeden z vrcholů sezony přichází pár týdnů po začátku soutěží. „Přípravu jsme na Pohár mistryň směřovali, nicméně je to velmi složité, naše hráčky totiž čekají dva, reprezentantky dokonce tři, vrcholy,“ popisuje Marešová. „Byli jsme dříve na hokejkách, sehráli jsme nějakých 12 – 15 přípravných utkání tak, abychom byli co nejvíce vyhraní,“ prozradila. „Také kvůli správnému vyladění formy na vrcholy sezony jsme k týmu angažovali kondičního experta Petra Brabce,“ dodává.

Pro Chodov přitom půjde o něco úplně nového, na Poháru mistryň si doposud zahrály jen tři hráčky. „Máte pravdu, že tým je poměrně nezkušený, ale nejen Anet, ale také Eliška Vrátná hrála v Boleslavi za Bohemians a právě po takovém utkání, jako jsme odehráli ve Vítkovicích, se ukáže jejich důležitost. Musí tým připravit na to, že je to opět zápas o všechno, který je třeba vyhrát. Není tady možnost opravy, je to jako Superfinále,“ je pevně přesvědčená Michaela Marešová.

V novém systému totiž Chodov čeká v pátek ráno norská Sveiva. Pokud prohraje, tak pro něj boj o medaile končí. Trenéři Vítkovic například loni před utkáním s Zugem spoléhali na to, že jejich hráčky už dokázaly vyhrát typově podobné utkání: Superfinále. Může to pomoci také Chodovu?„Doufám a věřím v to, že tým ukáže sílu a nerozklepe se z toho. Stejně jako v Superfinále je důležité, aby to zvládly nejen zkušené hráčky, ale také ty méně zkušené,“ hledá trenérka recept k úspěchu.

Sveiva, v jejímž středu stojí kapitánka lotyšské reprezentace Karklina, ale už na Czech Open ukázala, že ji není radno podcenit. Fyzickou připravenost týmu chválil kouč reprezentace juniorek Nesměrák. „Představu máme, viděli jsme soupeře v utkáních EuroFloorball Cupu s Tunetem a Tvrdošínem a rovněž na Czech Open. Máme plán, jak bychom se chtěli prezentovat a uvidíme, jaká bude realita,“ uvedla Michaela Marešová.

Samotný inovovaný systém turnaje nechce komentovat. „Těžko soudit. Uvidíme, jestli vůbec bude pohárová soutěž, vzhledem k postoji Švédů a Finů k ní, nějakým způsobem pokračovat. Vzhledem k tomu, že zatím žádnou zkušenost nemám, tak bych se zdržela komentáře,“ diplomaticky odpověděla.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*