Jan Natov. Foto: flickr IFF, Jan Pavlíček Jan Natov. Foto: flickr IFF, Jan Pavlíček
2. 10. 2015 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Proklínal jsem se celých pět minut, smutnil Natov. Jeho faul vše zhatil

 



V ten moment všem v hale zatrnulo. Domácí před chvílí snížili na 2:4 a nadechovali se k závěrečnému náporu, bohužel ale přišel souboj Natova s Bischofbergerem, po kterém útočník Boleslavi vyfasoval trest na pět minut. V mix zóně po utkání působil hodně rozmrzele, byl přesvědčen o tom, že bez jeho vyloučení by Boleslav byla schopná zápas otočit. Bohužel se tak nestalo a medailový sen pořádajícího oddílu skončil.

Přes své pětiminutové vyloučení hovořil Jan Natov jasně a zřetelně. „Do utkání jsme nevstoupili tak, jak jsme chtěli. Začali jsme hrát někdy v desáté minutě, za stavu 0:2,“ hodnotil utkání. „Pak nás nakopla branka na 1:3, poté jsme hráli jako jiný tým, ale už jsme to nedokázali,“ bylo slyšet zklamání v hlase.

Před třetí třetinou prý vládla bojovná nálada. „Pozitivně jsme se hecovali. Měli jsme několik možností a kdybychom je proměnili, tak to dopadlo úplně jinak,“ prozradil Natov. „Ve druhé třetině měl Ersingen tři brejky a dal z toho tři góly. Říkali jsme si, že musíme pořád střílet, protože jejich gólman nic nechytal, jen míčky vyrážel,“ popisoval utkání ze své perspektivy.

Rozhodujícím momentem nakonec bylo jeho vyloučení na pět minut po kontaktu s Bischofbergerem. „Určitě, v té chvíli jsme šli do velkého tlaku. Mrzí mě to, chtěl jsem vybojovat míček za každou cenu a nechal jsem tam koleno,“ řekl k osudnému momentu.

Bylo vidět, že ho vyloučení opravdu mrzí. „Chtěl jsem si vybojovat míček a reflexivně jsem tam nechal koleno a hokejku. Mrzí mě, že jsem ho trefil,“ omluvil se ještě jednou. „Proklínal jsem se celých pět minut, ale věřil jsem klukům, že to dokáží ubránit. Už se nám dříve povedlo odehrát výborné pětiminutové oslabení s Dalenem. Dostat branku 22 sekund před koncem trestu, to je obrovská smůla,“ ukončil hodnocení utkání.

Boleslav tak čeká bitva o páté místo s poraženým z večerního utkání. „Musíme se psychicky připravit. Není to utkání, které jsme chtěli hrát, ale pořád jde o domácí Pohár mistrů,“ zněl Jan Natov opět bojovně.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*