Jak Lucie Pilíková tak Iva Paloncyová (č. 14) v poslední nominaci chybí. Foto: Ota Prášek. Jak Lucie Pilíková tak Iva Paloncyová (č. 14) v poslední nominaci chybí. Foto: Ota Prášek.
27. 10. 2015 Reprezentace juniorek (2) KOMENTÁŘŮ

Juniorky jedou na EFT bez Pilíkové a Pantělejevové, chybí i Zlámalová

 



První ostrý herní test čeká v roli hlavního kouče reprezentace juniorek Lukáše Nesměráka. Na jeho nominaci pro turnaj EFT v Tampere se projevila velká vytíženost některých hráček na klubové úrovni. Chybí tak například největší hvězda týmu Lucie Pilíková nebo obvyklá kapitánka Adéla Pantělejevová.

Když v červnu za nevyjasněných okolností skončil u týmu hlavní trenér Jiří Uher, bývalý reprezentant Nesměrák operativně převzal jeho post. Nyní se zdá, že na něm vydrží až do mistrovství světa v příštím roce. Pro zápasy ve Finsku vybral se svou asistentkou Karin Vavrečkovou 20 hráček.

Mnoho juniorek už hraje důležitou roli v dospělých extraligových týmech. To může kromě neocenitelné pravidelné konfrontace s kvalitními soupeřkami přinášet i komplikace.  „Problém, který trochu vnímáme, je jejich přetíženost. Trénují s A-týmy, hrají také za juniorské celky a mezitím nestíhají kvalitně regenerovat,“ přiznal Nesměrák pro web Českého florbalu.

Právě proto v nominaci patrně schází florbalistky, jež by měly na MS táhnout reprezentační ofenzívu – Lucie Pilíková z Herbadentu a Adéla Pantělejevová z Vítkovic. Nechybí naopak druhá žena extraligového kanadského bodování Veronika Káčová nebo Magdaléna Plášková, která pravděpodobně po Pantělejevové převezme kapitánskou pásku.

Nejmladšími nominovanými jsou kladenská obránkyně Nela Jiráková a Nikol Pekárková z Liberce. Obě budou moci díky ročníku narození 1999 reprezentovat v juniorské kategorii i v příštím dvouletém období. Šanci ukázat se dostanou i hráčky, které zatím žádný mezistátní zápas neodehrály. Ve Finsku se představí třeba útočnice Vítkovic Natálie Martináková a Tereza Hanzlíková nebo plzeňská Eliška Machková.

Místo naopak hodně překvapivě ani tentokrát nezbylo na oporu Židenic Jessicu Zlámalovou nebo třeba na šikovnou útočnici Chodova Adélu Jůzovou.

Nominace juniorek na turnaj EFT v Tampere (6.-8. listopadu)

Brankáři
Eliška Drbalová – Tatran Střešovice
Veronika Tomšová – FBS Olomouc

Hráči do pole
Daniela Frantíková – Florbal Chodov
Tereza Hanzlíková – 1. SC Vítkovice
Petra Hložánková – 1. SC Vítkovice
Nela Jiráková – FBC Kladno
Veronika Káčová – FBC Ostrava
Adéla Kašparová – FbŠ Bohemians
Denisa Kotzurová – 1. SC Vítkovice
Eliška Machková – FBŠ Slavia Plzeň
Natálie Martináková – 1. SC Vítkovice
Markéta Martinková – FBS Olomouc
Eliška Nová – FbŠ Bohemians
Irena Palatínusová – FA Mladá Boleslav
Nikol Pekárková – FBC Liberec
Magdaléna Plášková – Florbal Chodov
Karolína Suchá – Florbal Chodov
Tereza Syslová – Florbal Chodov
Karolína Vachušková – Tatran Střešovice
Johana Vrbová – Florbal Chodov


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Hirošima napsal:

    Hele Dominiku, jakých soudů se od tebe ještě dočkáme? V případě juniorek si totiž evidentně nedáš a nedáš pokoj.
    Nejprve je pro tebe až skandálně příšerný, jak ty chuďátka omezuje unie věkem. Teď zas pro změnu „v červnu za nevyjasněných okolností skončil u týmu“…Jaké větší jasno potřebuješ, než tiskovou zprávu unie a vyjádření jejích činovníků?

    Buď tak laskav, nehodnoť a informuj o faktech. Ověř si zprávy a nauč se česky. Tak, jak to má spravný novinář dělat. Pokud to neumíš, nedělej to.

  • tom napsal:

    Proc zverejnujete famy?staci si otevrit FIS aby jste videly,ze Pilikova zadnou soutez juniorek letos nehraje a totez Pantelejevova….

Napsat komentář

*