Tereza Urbánková zazářila proti Jönköpingu. Foto: Martin Flousek
27. 1. 2016 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Urbánková skórovala za Moru, Mlejnková řádila za Red Ants a český souboj pro Koníčkovou

 



České legionářky o víkendu opět patřily k důležitým postavám svých týmů. Lenka Kubíčková s Terezou Urbánkovou uspěly při výjezdu Mory do Jönköpingu, důležitou asistenci si připsala také Eliška Krupnová. Dařilo se také exvítkovickému duu ve Finsku a Michaele Mlejnkové ve Švýcarsku.

Moru čekal ve Švédsku výjezd do Jönköpingu a Lenka Kubíčková se společně s Terezou Urbánkovou mohly těšit z výhry 5:1, přičemž Urbánková vsítila cennou čtvrtou branku, kterou zlomila odpor soupeře. Radost má určitě také Eliška Krupnová, její Pixbo porazilo v těžkém utkání Rönnby 4:3 a Krupnová asistovala u třetí branky.

Ve Finsku došlo k českému souboji. SB-Pro totiž zavítalo na palubovku NST a po prohře s Classic zaznamenalo další nepříjemnou ztrátu: s týmem Hany Koníčkové, za který už opět hraje Marianne Hannonen, totiž prohrálo 0:4. O den později si ale Ratajová se Sládečkovou alespoň částečně napravily chuť: Pro porazilo JoKu 11:1, Ratajová dala dvě branky, přičemž jí jednou přihrála Sládečková, sama autorka dalšího zásahu.

Ve Švýcarsku zažily české barvy obě strany sportovního života. Michaela Mlejnková nasměrovala dvěma body za osm minut své Red Ants k výhře 5:2 nad Zugem, naopak Burgdorf Radomíra Malečka po skvělém začátku sezony nemůže popadnout dech a tentokráte prohrál 6:8 na půdě Giffers. Na čtvrté Red Ants tak už „čarodějnice“ ztrácí deset bodů.

Chur Hanky Lackové prohrál v prestižním souboji s Dietlikonem na domácí půdě 2:6 a navíc se musí vyrovnat s odchodem trenéra: Stephan Mock totiž z osobních důvodů u aktuálních mistryň skončil.

Ve Švýcarsku tak došlo, potažmo dojde k nesmírně zajímavé situaci: své trenéry totiž v průběhu sezony, potažmo po jejím konci, vymění čtyři aktuálně nejlepší celky: překvapivý lídr Zollbrück už nepovede Aldo Casanova, stejně tak skončí kouč Rhyner v Dietlikonu, čtvrtí Red Ants už Simona Brechbühlera nahradili a třetí Chur kouče hledá.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*