Jana Vojáčková (vlevo) a spol. se mohou radovat z důležitého vítězství. Foto: Facebook Florbal Chodov Jana Vojáčková (vlevo) a spol. se mohou radovat z důležitého vítězství. Foto: Facebook Florbal Chodov
27. 1. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Odveta za Pohár se Herbadentu nepovedla, Chodov zvítězil 6:1

 



Podruhé během devíti dní porazily florbalistky Chodova své rivalky z Herbadentu, podruhé navíc rozdílem pěti gólů. Po vítězství ve finále Poháru se úřadující mistryně díky výborné druhé třetině radovaly i v lize a po výsledku 6:1 stále živí teoretickou naději na 1. místo po základní části.

Do haly na Jižním Městě si i ve všední den našlo cestu slušných 209 diváků, na ně i na hráčky obou týmů ale ještě před prvním buly čekala pořádná nepříjemnost. Kvůli dopravním problémům uvízly na cestě rozhodčí Jitka Romančáková a Lucie Hejnová, začátek bitvy o Prahu 11 se tak musel posunout o více než půl hodiny.

Lépe se s komplikacemi vyrovnal pro tentokrát domácí Chodov. Už ve 4. minutě vzala na sebe rychlý protiútok Gabriela Tožičková a zamířila přesně. Herbadent však poměrně brzy srovnal dorážkou Dominiky Kubišové a v následujících několika minutách byl o trochu lepším týmem.

Chodov záhy přišel o Nikolu Kuchařovou. Ta dlouho léčila zraněné koleno, po návratu mezi mantinely si však po necelých 10 minutách po nešťastném souboji s protihráčkou pochroumala kotník.

Po přestávce si ale vzala míček Martina Řepková, jako tank se probila před bránu a překonala i hrdinku minulého ligového derby Janu Christianovou. Za necelou půl minutu na to navíc přidala svůj druhý zásah v utkání Tožičková. Herbadent se snažil o odpověď marně a do konce třetiny inkasoval ještě dvakrát.

Po ostrém faulu na Anet Jarolímovou byla vyloučena Denisa Billá a v přesilovce se trefila volná Kristýna Bachmaierová. Pátou trefu Chodova, svou druhou v utkání, přidala opět díky svému typickému důrazu v brankovišti Řepková.

Hráčky v oranžovém se v některých momentech až příliš věnovaly diskuzím s rozhodčími. Těm jejich už tak těžkou úlohu ztěžoval i hostující fanklub, který se občas uchyloval k nesmyslnému pískotu. „Tigers“ se během třetího dějství snažily o snížení, jejich střely ale s klidem likvidovala Kristýna Provázková, která tentokrát dostala v brance přednost před Hanou Ranochovou. Poslední gól zápasu tak zařídila Adéla Jůzová po parádní souhře s Lucií Primusovou.

Svěřenkyně Michaely Marešové už na konci nemuselo mrzet ani neproměněné trestné střílení Lucie Paulovičové. Herbadent podruhé v krátké době jednoznačně porazily. Na své soupeřky se bodově dotáhly i v tabulce, mají s nimi navíc lepší skóre vzájemných zápasů.

O pořadí na prvních třech místech po základní části ale rozhodne až zápas Chodova s Vítkovicemi, který je na programu 12. 2. K posunu do čela tabulky by ovšem Pražanky musely zvítězit výraznějším rozdílem, v prvním vzájemném utkání v Ostravě totiž podlehly vysoko 1:8.

Dohrávka 17. kola:

CHODOV – HERBADENT 6:1


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*