Eliška Krupnová po zápase s IKSU.
23. 2. 2016 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Krupnová umetla Pixbu cestu do vedení v Superlize

 



Pixbo dokázalo i podruhé v sezoně porazit IKSU a vystřídalo jej v čele švédské Superligy. Do zápasu velkoklubů tentokrát výrazně promluvila Eliška Krupnová. Ve Finsku se gólově prosadily Hana Koníčková i Hana Sládečková.

Hvězdou víkendu se z pohledu českých legionářek stala jednoznačně Krupnová. Nejdřív v 1. třetině dorážku její střely proměnila v gól na 1:1 Sara Helin, v závěrečné části pak reprezentační útočnice definitivně zlomila dosavadního lídra tabulky trefou na 3:1. Po volném úderu se před brankou sklonila ke skákajícímu vyraženému míčku a mistrně jej jednou rukou z úhlu poslala za čáru.

Krupnová si ve své premiérové sezoně na severu pořád drží skvělý průměr víc než bodu na zápas.

Z vítězství se radovaly i Tereza Urbánková s Lenkou Kubíčkovou na straně KAIS Mora, které uspělo v Uppsale 7:2. První z nich se zapsala do statistik jen vyloučením, místo Kubíčkové dostala znovu přednost Amanda Hill. Prohrála tak jedině Radka Topičová s Linköpingem. Její tým navíc po domácím nezdaru s Rönnby, jež přitom pár hodin před utkáním odvolalo trenéra, vypadl z osmičky pro play off.

Hana Koníčková ve Finsku vsítila svou 18. branku v sezoně, když si proti Koovee vychutnala forhendovou kličkou gólmanku, mnohem důležitější však byly její přihrávky. V sobotu proti Porvoo připravila v přesilovce vítězný gól na 5:4, o den později při triumfu 8:5 přichystala křížným pasem zlomový zásah na 7:5.

Její celek je o bod 2., za ním je SB-Pro. To se taktéž radovalo ze 2 výher, k té úvodní nad M-Teamem přispěly obě Češky v týmu vítězek. Denisa Ratajová nahrávala a Hana Sládečková završila spolupráci krajanek gólem.

Ve Švýcarsku skončila základní část, v jejímž závěru se nedařilo klubům s českou účastí. Hráčky Red Ants prohrály oba duely s top týmy dlouhodobé soutěže, s Dietlikonem i s Zollbrückem. Michaela Mlejnková si proti posledně jmenovanému týmu připsala při porážce alespoň bod za asistenci, v produktivitě jí patří konečné 15. místo s 22 body a se 16 trefami pak obsadila 8. příčku mezi střelkyněmi.

Ve čtvrtfinále ji čeká duel s gólmankou Kristýnou Horňákovou a jejím Burgdorfem, jenž nejdřív prohrál s Churem 0:4 a pak si spravil chuť vítězstvím 8:5 nad Zugem. Ten bude čtvrtfinálovým sokem Piraní s Hankou Lackovou, jež uzavřely základní část porážkou na nájezdy se Zollbrückem.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*