Lenka Kubíčková v barvách Mory proti Dalenu.
1. 3. 2016 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Kubíčková má ve Švédsku 1. nulu! V dalším zápase ale seděla jen na střídačce

 



Pouze 4 odchytané zápasy trvalo Lence Kubíčkové, než se dočkala své první nuly v nejkvalitnější lize světa. V brance Mory, kam přestoupila v prosinci z Vítkovic, odolala všem útokům Dalenu a podílela se na jasném triumfu nad 12. celkem soutěže 7:0. V útoku se dařilo její spoluhráčce Tereze Urbánkové. Pixbo se opět mohlo spolehnout na Elišku Krupnovou. A švýcarský Burgdorf zase na Kristýnu Horňákovou.

Českou hvězdou víkendu se stala ovšem její gólmanská kolegyně Kubíčková. V pátečním duelu kryla všech 17 střel Dalenu a, i když v týmu KAIS nedostává prostor pravidelně, ukázala, že je kdykoliv připravená. V neděli ve Falunu ovšem měla znovu přednost její konkurentka Amanda Hill, která přitom odchytala o minulém víkendu oba zápasy. Náladu si vylepšila Tereza Urbánková. Proti Dalenu zvýšila na 4:0 svým jubilejním 10. gólem v sezoně, při drtivém vítězství 15:5 ve Falunu přidala asistenci.

Se stejnou bilancí (1+1) zakončila víkend Eliška Krupnová, jejíž Pixbo se drží stále v čele soutěže. Proti Malmö to byl jasný zápas, česká útočnice pomohla připravit jeden gól, daleko těsnější to bylo s 5. Uppsalou. Domácí hráčky vedly až do 51. minuty 1:0, pak ovšem vyrovnala svou 15. brankou v sezoně Krupnová a její řada zanedlouho zařídila i vítězný gól. Příští kolo bude mít ještě těžší los, když vyzve zatím 3. Moru.

Pixbo si nadále drží 2bodový náskok před IKSU, které momentálně drtí jednoho soupeře za druhým. O víkendu nasázelo 23 gólů a celkovým součtem 213 tref v sezoně už 2 kola před koncem základní části překonalo svůj střelecký rekord z ročníku 2009/10 (212 tref).

Ve Finsku se hrály jen 2 střetnutí, v obou figurovalo SB-Pro a ziskem 6 bodů se dotáhlo bod za 2. NST Hany Koníčkové. České legionářky se na výhrách podílely střídmě: Hana Sládečková si při triumfu 16:4 nad Happee připsala gólovou přihrávku, Denisa Ratajová nebodovala ani v utkání s Jyväskylä, které přitom odehrála v elitní řadě s dvojčaty Kujalovými.

Play off už začalo ve Švýcarsku a v sérii s oboustranným českým zastoupením je zatím stav 1:1. Red Ants s Michaelou Mlejnkovou nejdřív porazily Burgdorf Radomíra Malečka 3:1, když Kristýnu Horňákovou v brance Wizards 2x překonala první lajna se Silvanou Nötzli. Její spoluhráčka z útoku Johanna Dahlin k tomu trefila 4x tyčku!

V neděli už Nötzli chyběla v sestavě pro nemoc, vedle Švédek se přesunula Mlejnková. A Burgdorf využil absenci největší hvězdy soupeřek i domácího prostředí k vítězství 7:4.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*