Kim Nilsson, největší hvězda švýcarské ligy, dovedl Grasshoppers po 4 letech do boje o titul. Foto: Severin Binkert Kim Nilsson, největší hvězda švýcarské ligy, dovedl Grasshoppers po 4 letech do boje o titul. Foto: Severin Binkert
18. 4. 2016 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Podhráský si Superfinále nezahraje, dál jdou Grasshoppers

 



Pár hodin předtím než jeho bratr David dosáhl na největší úspěch své kariéry, zažil Michal Podhráský zklamání. Se svým Rychenbergem se v semifinálové sérii play off ve Švýcarsku musel sklonit před Grasshoppers Curych. Ti jdou dál po vítězství 4:2 na zápasy a 30. dubna se utkají o titul s Könizem.

Dosud v tomhle klání platilo, že vždy vítězí domácí celek. Celkem 5x tomu tak bylo. Než se bílomodrý tým kolem Švéda Kima Nilssona ujal vedení 3:2 a jel jej hájit ven. Před 2250 diváky na zimním stadionu Deutweg ve Winterthuru se hrál opatrný zápas, šlo o hodně, nebylo jediné vyloučení, padlo nejméně branek v sérii.

Rychenberg se dvakrát ujal vedení, hostům se jej však pokaždé povedlo brzy smazat (poprvé už za 11 vteřin). A za stavu 2:2 se šlo do poslední 10minutovky. Tu rozsoudil vítěznou trefou Nico Scalvinoni. Jeho tým pak i se štěstím nejtěsnější náskok udržel. Grasshoppers tak po letech 2005 a 2012 budou na 3. pokus usilovat o premiérový titul v klubové historii.

Semifinále play off – 6. zápas:

Rychenberg Winterthur – Grasshoppers 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)
Branky: 22. Schwerzmann, 26. Buff – 23. Cavelti, 33. Vizzini, 52. Scalvinoni. Diváci: 2250. Konečný stav série: 2:4.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*