Martin Tokoš. Foto: Štěpán Černý Martin Tokoš ještě v dresu Dalenu na Czech Open. Foto: Štěpán Černý
17. 7. 2016 Turnaje (8) KOMENTÁŘŮ

Los Czech Open: Tokoš na Tatran, Štegl proti Chodovu a semifinále Poháru mistryň?

 



Organizátoři Czech Open zveřejnili rozpis základních skupin turnaje. A je tak jasné, že se už v prvotní fázi turnaje dočkáme několika zajímavých duelů: jednu skupinu totiž v mužské elitě sdílí třeba Chodov s Mladou Boleslaví nebo Tatran s Brnem a Falunem. Střešovického mistra tak vyzve také Martin Tokoš, Adama Štegla zase čeká souboj proti Chodovu. V ženské elitě se zase v základní skupině utkají Vítkovice s Pixbem, kteří se mohou utkat také v semifinále letošního Poháru mistryň.

Už skupina A je v mužské elitě velmi zajímavá: proti sobě totiž svedla Chodov s Boleslaví, které doplňují Höllviken s Adamem Šteglem a švýcarský Kloten. Českého legionáře tak v jednom z prvních utkání čeká souboj se svým bývalým klubem.

Martin Tokoš v dresu Falunu sice Vítkovice nevyzve, zato bude mít možnost hrát proti Tatranu a brněnským buldokům. A nakonec se možná potká s některými spoluhráči, protože posledním do kvarteta je ve skupině B reprezentace Slovenska pod vedením Petra Koutného.

Pardubičtí si na svou premiéru v mužské elitě těžko mohli přát atraktivnějšího soupeře: v základní skupině C se totiž kromě Könizu a Vítkovicím postaví také slavnému Pixbu.

Jeden ze zlatých hřebů základních skupin by měl nastat při utkání skupiny D mezi nově vzniklým finským Viikingitem a švýcarským Ersingenem. Že pro tradiční švýcarský oddíl nejsou Finové nepřekonatelní, ukázal už loňský Pohár mistrů v Mladé Boleslavi, kde se Ersingen dostal přes SPV až do finále, kde tuze potrápil Falun. Posledními dvěma týmy jsou Bohemians a reprezentace Polska.

Ženy hrají ve dvou skupinách po šesti a také zde najdeme pár zajímavých příběhů: ve skupině A se představí Chodov, Ostrava a Bohemians, tedy patrně to nejlepší, co po letní přípravě vzejde z dvojbloku ELITE – Bohemians. Doplní je norská Sveiva, další účastník loňského Poháru mistryň, B-tým Dalenu a semifinalistky švýcarské NLA z Burgdorfu.

Skupina B je o poznání pikantnější. Eliška Krupnová se totiž v barvách Pixba utká nejen s Herbadentem, ale hlavně s Vítkovicemi. Stejný duel by se na přelomu září a října mohl uskutečnit také na letošním Poháru mistryň, kde Pixbo v semifinále narazí na vítěze duelu Vítkovice – Nauka.

Trenérka Herbadentu Markéta Šteglová zase bude sedět na dvou židlích, protože dalším týmem ve druhé skupině je reprezentace žen Slovenska. Celou skupinu uzavírá ELITE a mladé Švédky z Umeå.

Los základních skupin Czech Open 2016 – Muži Elita:

Skupina A:
Florbal Chodov (CZE)
Höllviken IBF (SWE)
Kloten-Büllach Jets (SWI)
Technology Florbal MB (CZE)

Skupina B:
IBF Falun (SWE)
iteligence Bulldogs Brno (CZE)
Reprezentace Slovenska
Tatran Omlux Střešovice (CZE)

Skupina C:
1. SC TEMPISH Vítkovice (CZE)
Floorball Köniz (SWI)
Pixbo Wallenstam IBK (SWE)
Sokol Pardubice (CZE)

Skupina D:
EraViikingit (FIN)
FbŠ Bohemians
SV Viler – Ersingen (SWI)
Reprezentace Polska

Los základních skupin Czech Open 2016 – Ženy Elita:

Skupina A:
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava (CZE)
FbŠ Bohemians (CZE)
Florbal Chodov (CZE)
IBF Dalen (SWE)
Sveiva innebandy (NOR)
Wizards Bern Burgdorf (SWI)

Skupina B:
1. SC TEMPISH Vítkovice (CZE)
Elite Praha (CZE)
Herbadent FK JM (CZE)
Pixbo Wallenstam IBK (SWE)
RIG Umeå IBF (SWE)
Reprezentace Slovenska


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Šéf modelingové agentury napsal:

    V klidu, Sokol, to dáte. Vždyť ani jeden z těch týmů nevyhrál svou soutěž. Vidím to na postup z max. druhého místa 🙂

  • Labuťák napsal:

    Díky za podporu !
    I když je mi jasné, že se jedná o ironii, né-li posměch … Ale soupeře máme opravdu atraktivní. 🙂

    • Šéf modelingové agentury napsal:

      Posměch ne… Ale moc lehkou výchozí pozici jako nováček v elitě Sokol nemá. Pevně doufám, že to nebude ostuda…

  • Martin napsal:

    Může mi někdo vysvětlit, proč se pořád do Česka cpe reprezentace Slovenska a Polska? Polští muži v repre triku jsou někde na úrovni naší Divize, Slováci jsou na tom o trošku lépe. Jediné, co se florbalově za ty roky naučili je betonování, viz Krajské výběry dorostenců (letos v Ostravě)…Kluci hráli beton 5 ve velkém brankovišti.

    • Kryton napsal:

      Protože kvalita CO postupně upadá, bohužel

      • Martin napsal:

        Pak se diví, že se švédské velkokluby zdráhají do Prahy přijet, když Falunu šoupnou do skupiny Slováky, Tatran (který mj. znají z Poháru mistrů 15´ s výhrou 2:11) a Brno (které hraje odpornou osobku)…To, že je letos jenom jeden finský klub, to není náhoda, a nic bych nedal za to, že se těm švédským platí, aby přijeli.

        • Thoki napsal:

          Ano, švédským tymum se platí některé náklady, aby přijeli na turnaj.. Ale to bylo vždy 😉 i proto třeba jezdí Falun nyní, jelikož je to pro ně i zajímavý výlet 😉

  • josef napsal:

    V ženách opět samá Praha.

Napsat komentář

*