Finále ženské elity? Pixbo proti Vítkovicím. Foto: Pavel Růžička - czechopen.cz Finále ženské elity? Pixbo proti Vítkovicím. Foto: Pavel Růžička - czechopen.cz
13. 8. 2016 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Jsou nejlepší, ale ne neporazitelní, burcuje Ferenčíková před finále Pixbo – Vítkovice

 



Čeští fanoušci se dočkají, v neděli se ve finále ženské elity představí český tým. Tím týmem budou Vítkovice, které v semifinále porazily Chodov 5:3 a podruhé na turnaji vyzvou Pixbo. To naopak potvrdilo roli největšího favorita a v semifinále porazilo Burgdorf Radomíra Malečka 4:1.

Především domácí semifinále mezi Vítkovicemi a Chodovem bylo velmi očekávané, nakonec skončilo 5:3 pro Vítkovice, které tak navázaly na výhru v Superfinále. „Myslím si, že to byl vcelku vyrovnaný zápas, který jsme nakonec zaslouženě vyhráli. Přišlo mi, že Chodovu na konci zápasu asi došly síly,“ řekla czechopen.cz Denisa Ferenčíková.

Podruhé na turnaji tak na Vítkovice čeká Pixbo, kterému Ostravanky v prvním utkání podlehly 3:4. „Těžko říci, jak na ně. Myslím si, že Pixbo je na turnaji nejlepší tým, ale nejsou neporazitelní,“ vyhlásila bojovně kapitánka Vítkovic.

Už čtyři hodiny předtím si finálovou účast vybojovaly největší favoritky turnaje, které porazily 4:1 Burgdorf, byť prohrávaly 0:1. „Myslím si, že jsme na začátku hráli o něco pomaleji, než by asi bylo dobré, ale postupem času jsme se dostali do hry, získali jsme tempo a odehráli dobrý zápas,“ uvedla na czechopen.cz obránkyně Pixba Stephanie Boberg.

Finále mezi Pixbem a Vítkovicemi začíná na Podvinném Mlýně ve 13 hodin.

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*