Laura Manninen prožila úspěšné léto. Foto: Pavel Růžička - czechopen.cz
18. 8. 2016 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Chyběla na domácím šampionátu, teď prožila léto snů. Mám ráda výzvy, říká Manninen

 



Patří mezi nejlepší beky své generace a podle všech prognóz neměla chybět na domácím ženském šampionátu ve Finsku. Přesto jméno obránkyně Pixba Laury Manninen na konečné soupisce pro mistrovství nebylo, což bylo malým šokem. Talentovaná obránkyně se ale nevzdala a jenom letos v létě získala dvě zlata: nejprve akademické s Finskem a nyní s Pixbem ovládla Czech Open.

Nejprve zlato z Porta, kde Finky, v sestavě s někdejší obránkyní Vítkovic Mirvou Laitinen, porazily ve finále Švédsko, nyní první místo na Czech Open, které Pixbu loni uniklo. Je to opravdu podařené léto, jako celý tým jsme tvrdě trénovaly a osobně jsem měla dva velké cíle: vyhrát akademický šampionát a Czech Open. To se povedlo, takže je to fajn,“ usmívala se finská obránkyně.

Před osmi měsíci přitom chyběla v nominaci na domácí světový šampionát žen, na kterém měla podle předpokladů patřit k pilířům finské obrany. Bylo to pro mě trochu překvapující, ale mám ráda výzvy, takže jsem trénovala ještě tvrději, abych dokázala, že do ženského národního týmu patřím, a byla v něm,“ nevzdala se Laura Manninen.

Jaké bylo chybět na domácím mistrovství, dost možná jediném, které se v její kariéře odehrálo? „Nesmírně těžké,“ hlesne i po čase smutně. „Ale už zhruba měsíc před šampionátem jsem měla pocit, že se do závěrečné nominace nedostanu, prostě jsem to vycítila, takže jsem měla asi měsíc na to, abych se připravila. Ale musím říct, že to bylo opravdu těžké,“ přiznává upřímně.

A vzápětí přivítá návrat k hodnocení Czech Open. Je to důležité, loni jsme nevyhrály, teď ano. Navíc nás čeká cesta domů autobusem, takže se určitě pojede lépe se zlatem,“ zhodnotila letošní výhru. A už pobaveně zareagovala na narážku, že v uzavřeném prostoru autobusu se poměrně dobře slaví. Samozřejmě,“ rozesmála se.

Aktivní hra Vítkovic Pixbo nepřekvapila. Ani bych neřekla, věděli jsme, jak hrají a jak budou hrát. A byly jsme lepší,“ řekla Laura Manninen k průběhu finálového zápasu.

Oba týmy se s velkou pravděpodobností utkají v semifinále Champions Cupu. „Myslím si, že byly důležité z toho pohledu, že Vítkovice nyní budou přemýšlet, jak nás porazit, a určitě se zlepší. Jenže my se zlepšíme také a věřím, že vyhrajeme,“ posílá vzkaz do Ostravy. Přesto na závěr najde činnost, ve které se její tým potřebuje zlepšit. „Musíme se zlepšit ve hře s míčkem pod tlakem,“ uzavřela Laura Manninen.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*