Chodov na Champions Cupu postoupil do semifinále.
30. 9. 2016 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Úspěšný pátek: Chodov zdolal Greaker 8:4 a postoupil do semifinále Champions Cupu

 



Česká florbalová obec zažila úspěšný florbalový pátek na Champions Cupu 2016. Na ženy Vítkovic totiž ve svém čtvrtfinálovém vystoupení navázali muži Chodova a norského soupeře, o kterém měli před vzájemným utkáním minimum informací porazili 8:4. V boji o místenku ve finále se tak v sobotu postaví slavné Storvretě.

Bylo to složité: trenér Chodova David Podhráský přiznal, že informace o soupeři hledali a čerpali na norských webových stránkách, nikdo moc nevěděl, co od norských vicemistrů čekat.

A Chodov také začal parádně, už v 51. vteřině otevřel skóre Dóža, o pět minut později využil přesilovku Koutný a povedený úvod zakončil chytrou tečí Kašovský. Jenže Norové ukázali, že nejsou žádní nezdárci a jako správní Vikingové nesložili zbraně. Naopak zasypali Mücka sprškou projektilů a nakonec se ujal pokus Rudmana.

Chodov přesto mohl jít do šatny spokojený, za 23 sekund totiž hraničním gólem posunul skóre Strachota, byť brankář Bockmann Olsen protestoval ještě značnou část přestávky.

Zřejmě rozhodující moment utkání přišel poté, co ve 23. minutě využil přesilovku Isnes Kvisvik. Greater totiž na pár minut poprvé převzal otěže utkání a měl několik šancí, znatelně mu ale psychicky uškodila branka Dóži na 5:2, stejný hráč pak za 80 sekund využil přesilovku.

Početní výhodu využil Chodov také o sedm minut později a stav 7:2 už vypadal hodně nadějně.

Norové se ale znovu nevzdali a dvěma góly během prvních deseti minut třetí třetiny – do které Mücka v bráně Chodova nahradil Barák – zápas zdramatizovali. Poměrně tvrdý duel se pak uklidnil a Chodov si již postup mezi čtyři nejlepší celky pohlídal a v předposlední minutě ještě skóroval Běloch.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*