Pascal Meier využil situace a vrací se do Växjö, Foto: Per Wiklund
11. 12. 2016 Brankáři (0) KOMENTÁŘŮ

Boj o bronz, boj s Meierem: Jak vyzrát na gólmana Švýcarů?

 



Boj o bronz, už pošesté proti Švýcarsku: Čeští florbalisté jsou možná po kruté prohře s Finy zklamaní, ale z Rigy nebudou chtít odjet s prázdnou. Ve hře bude v neděli bronzová medaile a stejně jako před semifinále s Finskem přinášíme rozbor stylu gólmana soupeře Pascala Maiera.

Šestadvacetiletý Pascal Meier má za sebou navzdory svému mládí hodně slušnou kariéru. S florbalem začínal ve Winterthuru, branku tamního HCR ale hájil až poté, co si odbyl sezonu v Bülachu. V roce 2013 pak přišla nabídka ze Švédska a dvě sezony působení ve Växjö.

Pascal Meier se sice vrátil do rodné země a stal se jedničkou GC Curych, ale hlavně si řekl i o místo jedničky švýcasrkého národního týmu.
¨
A co tedy ukázal rozbor youtubového kanálu ThinkGoalie? Chlapík s číslem 30 na zádech nemá moc slabin, ale velmi specifická je jeho práce pažemi. Když se blíží nebezpečí, většinou má ruce dole na zemi a při střele je okamžitě vztyčuje nahoru. Někdy proto jeho zákroky vypadají efektně. A slabiny? Zkuste je najít díky rozboru.

A ještě jeden dovětek: Pascal Meier proti Česku chytal už pět utkání a hned třikrát byl jeho protějškem Tomáš Kafka. Tito dva rivalové mají skóre nerozhodné – jak na body (1 vítězství Kafky, 1 remíza a 1 vítězství Meiera), tak i na góly 11:11. Jana Bindera i Dana Mücka současná švýcarská jednička pokořila.

Pascal Meier vs Česko:
Prosinec 2014 2:2 vs. Kafka
Prosinec 2014 3:4 vs. Kafka
Duben 2015 16:9 vs. Binder
Listopad 2015 6:5 vs. Kafka
Listopad 2016 9:6 vs. Muck


Autor: Tomáš Rambousek s využitím ThikGoalie



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*