Tadeáš Chroust střílí první gól Mladé Boleslavi ve finále poháru. Foto: Flickr Český florbal Tadeáš Chroust střílí první gól Mladé Boleslavi ve finále poháru. Foto: Flickr Český florbal
18. 1. 2017 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Když se jedné lajně nedaří, jsou tu další dvě, řekl finálový střelec Tadeáš Chroust

 



V letošní sezoně nastupuje společně s Jiřím Bouškou a Petrem Novotným ve třetím útoku Mladé Boleslavi. Ve finále poháru to byla právě jeho lajna, která nastartovala obrat. Tadeáš Chroust srovnal na 1:1 a pak už Středočeši svého soupeře do vedení nepustili. Společně se svými spoluhráči tak Tadeáš Chroust oslavil zisk třetího pohárového triumfu z posledních čtyř let.

I v letech 2014 a 2015 byl u toho, když Boleslav získala pohárové tituly. Jen loni Středočechy zaskočily Vítkovice. Letos tak chtěli Boleslavští svému rivalovi porážku vrátit. A povedlo se to. I díky přesné teči Tadeáše Chrousta z úvodní třetiny. „Petr Kološ často střílí seshora, tak si snažím najít prostor na teč nebo dorážku. Tentokrát jsem měl i trochu štěstí. Jsem rád, že mi tam po dlouhé době něco spadlo, protože se mi v posledních zápasech moc střelecky nedařilo,“ zaradoval se mladoboleslavský útočník po zápase.

Zpočátku se však ne všechno vyvíjelo ve prospěch technologů. „Vítkovice měly dobrý začátek, vytvořily si tam dobré šance, které naštěstí Lukáš Bauer pochytal. Poté jsme se dostali do tempa a hráli svoji hru. Oba týmy podrželi brankáři. My tam trefili nějaké tyče. Především naše druhá lajna měla plno šancí,“ připomněl neproměněné příležitosti a solidní výkon brankáře Bauera, který dostal ve finále přednost před Davidem Rytychem.

Boleslavští slaví gól Tadeáše Chrousta do sítě Vítkovic. Foto: Flickr Český florbal

Boleslavští slaví gól Tadeáše Chrousta do sítě Vítkovic. Foto: Flickr Český florbal

S čím vůbec Boleslavští do zápasu šli? „Chtěli jsme navázat na výkony z předchozích zápasů, což se nám v první třetině moc nedařilo. Na začátku nám chyběl větší klid, ale postupem času to bylo lepší,“ popsal progres, který Boleslav v utkání zaznamenala. Na konci úvodní části Středočeši srovnali, ve druhé třetině je poslal do vedení Curney a vítězství potvrdil v závěrečné dvacetiminutovce Natov.

Kouč Jan Pazdera může po dalším letním posílení kádru těžit z toho, že má tři kvalitní pětky a každá z nich může být pro soupeře nebezpečná. Gól Tadeáše Chrousta to podtrhl. „Když se jedné lajně nedaří, máme tu další dvě, o které se můžeme opřít. Jsem rád, že naše lajna pomohla v tomto důležitém zápase týmu dobrým výkonem,“ vyjádřil spokojenost.

Loni Boleslavští prohráli s Vítkovicemi ve finále poháru a následně padli se stejným soupeřem v semifinále play off. Nynější vítězství tak musí být pro Chrousta a spol. jistě vzpruhou. „Nebudeme to přeceňovat, ale věřím, že nám to pomůže do play off. Byl to těžký zápas a my ho zvládli. Jsou to cenné zkušenosti, které budeme chtít zúročit na konci sezony,“ dodal.

Mladá Boleslav se tak vrátila na pohárový trůn. Teď bude směřovat za dalším vytyčeným cílem, kterým je vítězství v základní části.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*