Eliška Krupnová po zápase s IKSU.
25. 7. 2017 Turnaje (0) KOMENTÁŘŮ

Budeme zkoušet, do Prahy si jedeme užít a vyhrát, hlásí útočnice Pixba Krupnová

 



Pixbo patří k dlouholetým a stabilním oporám sestavy ženské elity na turnaji Czech Open. Jinak tomu nebude ani letos, kdy budou poslední vítězky Champions Cupu jasnými favoritkami. Takovou roli ze svého týmu nestrhává ani česká univerzálka Eliška Krupnová, která říká, že cílem Pixba je vyzkoušet si různé herní varianty, zapojit do týmu nováčky a samozřejmě také turnaj vyhrát.

Eliško, Pixbo již tradičně míří na Czech Open. Jak tento pražský turnaj v kabině vnímáte?
Vnímáme ho jako přípravný, předsezonní turnaj, avšak kvalitní a hlavně i příjemný. Mluvíme o něm ve všech souvislostech od začátku léta, všichni se tam těší.”

Rovněž patříte k největším favoritkám, nezříkáte se takové role? Je pro Vás důležité na turnaji uspět?
Patříme mezi švédské top týmy, takže ta role favorita je celkem nevyhnutelná, ale my to moc nevnímáme nebo to neřešíme. Jedeme prostě hrát florbal na super turnaj a podat co nejlepší výkony tak, aby to bavilo nejen nás, ale i diváky. Určitě přijíždíme s cílem vyhrát, ale jak jsem již zmínila, chceme si to také užít a dát tým zase dohromady po dovolených a podobně, takže plánujeme i teambuilding a zapojení nováčků a změn.”

České týmy rády uvádí, že se na Czech Open utkají s nejlepšími týmy světa, je to zajímavá zkušenost a vyzkouší si hrát proti jinému stylu. Z opačné strany, co turnaj dá jednomu z nejlepších týmů světa, kterým Pixbo jednoznačně je?
Vnímáme to z téhle stránky podobně, je zajímavé začít proti jinému hernímu stylu. Navíc, my začínáme na hokejce až krátce před turnajem, takže je to takový intenzivní start práce s hokejkou. Pak si samozřejmě můžeme vyzkoušet různé formace a variance hry. V čemž se naši noví trenéři dost vyžívají.”

Pixbo se jednu dobu v Praze pravidelně utkávalo s Dalenem, jeho roli v posledních letech převzalo SB-Pro nebo naposledy loni Vítkovice. Prospěla taková změna turnaji? Koho vidíš jako největší soupeře letos?
To se mi těžko soudí, protože s Dalenem jsem na tomto turnaji hrála ještě v dresu Tigers. I tak ale můžu říct, že se vždy jedná o kvalitní, vyrovnaný zápas, takže si nemyslím, že by to hrálo velkou roli. Možná z hlediska atraktivnosti je finský tým zajímavější, ale Vítkovice předvedly skvělý výkon a nedaly nám nic zadarmo. Největším soupeřem bude asi Malmö, PSS anebo Tigers.”

Jak se ty osobně těšíš na návrat do Prahy?
Těším se moc, jako každý rok. Rodina za mnou na tento turnaj pravidelně přijíždí, oblékají dres, hlasitě fandí a podporují nás při hře. Navíc mezi zápasy je čas s nimi být i mimo hřiště. Já si tohle moc užívám, protože je to zřídka, kdy mě můžou vidět na živo, o to víc mě to baví a chci podat dobrý výkon.”


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*