Denisa Ratajová má ve Finsku mimořádnou formu.
5. 10. 2017 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Ratajová řádí ve Finsku, daří se také Dietlikonu a Hubáčkové, Pixbo utržilo direkt

 



České legionářky zastihl začátek sezony 2017/2018 v dobré formě. Rozehrála se především Denisa Ratajová, která patří k hlavním ofenzivním zbraním SB-Pro, což o víkendu dokázala pěti body. Spolehlivé výkony podává také Eliška Krupnová, daří se rovněž Zuzaně Hubáčkové v dresu Zugu a Radomíru Malečkovi na lavičce Burgdorfu.

Výbornou formu ukazuje ve Finsku Denisa Ratajová, která se usídlila v elitní formaci celku z předměstí Helsinek. Ve druhém kole sice SB-Pro nečekaně prohrálo domácí utkání s celkem SSRA, ale Ratajová si připsala dvě branky, o víkendu pak její celek poprvé vyhrál, 16:2 porazil ÅIF a česká univerzálka vylepšila své statistiky hned o pět bodů za hattrick a dvě asistence. SB-Pro je tak po třech odehraných kolech se dvěma body na čtvrtém místě, za stoprocentním triem Koovee, Classic a PSS.

Čtyři zápasy má za sebou Pixbo Elišky Krupnové. Po úvodní výhře nad Siriusem porazilo Pixbo také 7:4 Linköping a 7:3 Karlstad. Proti Linköpingu si Krupnová připsala jednu branku, o tři body proti Karlstadu se zasloužila hned dvěma trefami, přičemž její druhá na 4:2 nese punc vítězné trefy.

O víkendu ale Pixbo dostalo tvrdý direkt od IKSU, které se na Champions Cup naladilo výhrou 6:1. Zápisem 2+1 se o to zasloužila také šestnáctiletá Maja Viström, která si ale na Champions Cupu nezahraje, protože není na soupisce.

Ve Švýcarsku jsou také odehrána již čtyři kola nejvyšší soutěže. Druhé pokračování DNLA přineslo český souboj v utkání Zugu s Burgdorfem. Relativní spokojenost mohla panovat na obou stranách: tým kouče Radomíra Malečka a obránkyně Nely Havlíkové vyhrál 8:5, Zuzana Hubáčková si pak v dresu poražených připsala dva body a ocenění pro hráčku zápasu.

Ve víkendových zápasech pak Zug podlehl Oberlandu a Giffers, přičemž Hubáčková si proti Oberlandu připsala podíl na všech třech brankách svého týmu.

Dietlikon Lucie Šrotové je zatím stoprocentní, ve druhém kole porazil Zollbrück 10:3, o víkendu pak Malečkův Burgorf 9:5 a Oberland 6:3, přičemž Šrotová nebodovala. To se naopak podařilo Havlíkové, která si při výhře Burgdorfu nad St. Gallenem 7:2 připsala dva body za branku a asistenci.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*