Marzin Koutný slaví jeden z osmi gólů v síti Weissenfelsu. Foto: flickr IFF, Olli-Matti Matilahti Marzin Koutný slaví jeden z osmi gólů v síti Weissenfelsu. Foto: flickr IFF, Olli-Matti Matilahti
6. 10. 2017 Pohár mistrů (2) KOMENTÁŘŮ

Chodov pod dohledem ženských sudích postoupil do semifinále Poháru mistrů

 



Florbalisté Chodova mají za sebou úspěšný vstup do Poháru mistrů. Ve finském Seinäjoki přesvědčivě vyhráli nad německým šampionem UHC Sparkasse Weissenfels 8:4 a stihli i pošetřit síly na semifinále. Duel řídily ženy – Sandra Zurbuchenová a Corina Wehingerová ze Švýcarska.

Florbal Chodov – Sparkasse Weissenfels (Něm.) 8:4 (3:0, 2:1, 3:3)

Branky: 11. Mikeš, 12. Kašovský (Fiala), 17. Koutný (Matějčík), 33. Ondrušek (Mikeš), 38. Řezáč (Koutný), 41. Ondrušek (Vávra), 45. Maxa (Podhráský), 45. Kotlas (Daněk) – 26. Hoffmann (Blanke), 46. Brückner (Bottcher), 51. Soini (TS), 54. Soini (Weigelt).

Vstup do turnaje vyšel českému mistrovi díky povedené pasáži v polovině první třetiny. Góly Mikeše a Kašovského od sebe dělilo jen 79 sekund a na světě bylo dvoubrankové vedení. Klid dodala pak i trefa Martina Koutného.

Němci sice ve druhé třetině brzy snížili, ale jako odpověď přišly další dva chodovské góly. Do posledního dějství šel Chodov se čtyřbrankovým vedením a několika změnami v sestavě. Místo Jana Baráka dostal příležitost Karel Šantora a i další tři hráči ze střídačky.

Možná i proto bylo poslední dějství nejbohatší na góly, hrálo se bez zábran a švýcarské rozhodčí nařídily i dvě trestná střílení. Chodovský Strachota nedal, naopak Fin v německých službách Anssi Soini byl úspěšný.

V sobotu čeká Chodov semifinále s finským šampionem SC Classic. Zápas začne ve 14:30 českého času.

DIVÁCI

Na první zápas turnaje bylo v hledišti nabito. Školáci ze Seinäjoki šli místo do lavic na florbal, a tak pořadatelé napočítali 1478 diváků.

Návštěva dětí na chodovském zápasu Poháru mistrů. Foto: facebook Florbal Chodov

Návštěva dětí na chodovském zápasu Poháru mistrů. Foto: Facebook Florbal Chodov

ZÁPIS DO HISTORIE

Sandra Zurbuchenová a Corina Wehingerová budou ve florbalových kronikách zapsány jako první ženy, kterým se dostalo cti řídit mezinárodní zápas mužů. Důvěru dostaly ve čtvrtfinále Poháru mistrů.

CHODOV

Barák (41. Šantora)

Sýkora, Pražan
M. Podhráský, Strnad
Kašovský (41. Daněk) , Kotlas

Ondrušek – Mikeš – M. Vávra
Řezáč (41. Maxa) – Koutný – Matejčík
Fiala – Strachota – Plíhal (41. Vacenovský)

WEISSENFELS

Brückner

Hoffmann, Herlt
Bottcher, Asunta
Jassmann, Weigelt

Kuch – Naumanen – Soini
Siede . Bruckner – Handler
Gruhne – Beyrich – Blanke

Sestřih zápasu:


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Divak napsal:

    Nemci hrali prekvapive dobre, ale co jsem necekal, ze takovych 5-6 hracu na tom bylo ocividne lepe fyzicky a technicky, nez nekteri chodovaci.

    • Jarda napsal:

      Vzhledem k podmínkám, které je schopem ten tým vytvořit se není čemu divit. V tom týmu už se funguje na bázi poloprofesionalismu a seveřani jezdí do Němec na dovču, ta země má v tomhle sportu díky ekonomice hodně velký potenciál.

Napsat komentář

*