Chodov zaspal začátek utkání. Foto: Flickr IFF Chodov zaspal začátek utkání. Foto: Flickr IFF
7. 10. 2017 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov vzdoroval finskému SC Classic, šanci na finále ztratil v závěru

 



Prvním letošním finalistou Poháru mistrů se stal finský Classic. Chodov se po špatném startu zvládl dostat zpět do zápasu a v druhém dějství snížil na rozdíl jediné branky. Kýžený gól v poslední části ale nepřišel. Finové tak v závěru dokázali odskočit na stav 7:3. Ve finále se utkají proti vítězovi utkání Falun-SPV. Chodov si odváží dělené třetí místo.

SC CLASSICS – FLORBAL CHODOV 7:3 (4:1, 0:2, 3:0)

Branky: 2. Salin (Vanttinen), 2. Koskinen (Lehtinen), 7. Jaaskelainen (Rantala), 19. Johansson (Piha), 54. Johansson (Lehtinen), 55. Salin (Pulkkinen), 60. Salin (Vanttinen) – 5. Pražan (M. Vávra), 36. Strachota (M. Koutný), 39. M. Koutný (Sýkora). Diváci: 1243.

Po prvních dvou minutách to vypadalo, že Chodov schytá hrozivý debakl. Domácí celek dvakrát rozebral florbalisty Chodova po pohledných kombinacích.

Zaváhaní ze strany domácích pak přišlo po nepovedené finese jednoho z hráčů SC Classic. O snížení se první střelou v zápase na brankáře Toriseva postaral Pražan. Následně ale svěřenci trenéra Petteriho Nykkyho zabrali a síť v první třetině rozvlnili ještě dvakrát.

Další část přinesla mnohem vyrovnanější podívanou a chodovští hráči působili domácím mnohem více problémů. Důležitou branku vstřelil Strachota po přihrávce Koutného, kdy nekompromisně zavěsil do horního růžku. Martin Koutný se o tři minuty později sám ujal zakončení a snížil již na 3:4.

Chodovští pak byli i díky několika důležitým zákrokům Jana Baráka na dostřel vyrovnání. Proti brance z 53. minuty už ale nemohl chodovský brankář nic dělat, Johansson zakončoval po přečíslení do prázdné branky. Dvě trefy a zkompletování hattricku Eeemeliho Salina pak znamenalo konec nadějí pro český tým a konečnou tečku za letošním působením na Poháru mistrů.

Martin Koutný snižoval na 3:4. Foto: Flickr IFF

CHODOV

Barák

Sýkora, Pražan
Ondrušek, Mikeš, Marek Vávra

Podhráský, Strnad
Řezáč, Koutný, Matejčík

Kašovský, Kotlas
Fiala, Strachota, Plíhal

CLASSIC

Toriseva

Eronen, Savonen
Heikkila, Piha, Johansson

Leikkanen, Pulkkinen
Salin, Pylsy, Vanttinen

Jaaskelainen, Salminen
Koskinen, Rantala, Lehtinen

Sestřih zápasu:


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*