Miroslav Janovský. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz Miroslav Janovský ukázal, že hráčkám věří. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
4. 12. 2017 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

O výhře nad Norskem nemám pochyby, hlásí Janovský. Tým zahrál s Finskem hranu

 



Miroslav Janovský ví, že bratislavský šampionát je pro něj posledním na lavičce reprezentace žen. Nejen jeho touha uspět a dovézt medaili je enormní, pozitivní myšlení se snaží přenést na celý tým. V utkání proti Finsku zahrály jeho svěřenkyně na hraně možností, sám prozradil, že kalkuloval také s tím, že v neděli má tým volno.

Po zápase s Finskem přiznal, že pro jeho tým se jednalo o první utkání play off. „Věděli jsme, že v neděli máme volno, takže jsme k zápasu přistoupili jako v play off a snažili hrát absolutní hranu, abychom s Finkami vydrželi celých šedesát minut, hráli jsme prakticky na dvě formace, občas prostřídala třetí,“ popisoval taktický plán.

Cestu za úspěchem postavil na splnění tří cílů. „K úspěchu vedlo splnění tří cílů: za prvé jsme potřebovali být dobří v obraně, což si myslím, že jsme relativně zvládli. Druhým cílem bylo, abychom byli silní na balonku, což se dařilo, tak silní jsme proti Finkám dlouho nebyli, ale třetím cílem bylo střílet branky, to už bylo horší,“ poznamenal.

Přitom jeho tým si šance dokázal vytvořit. „Dýchalo by se nám, například Dolly Ratajová měla prázdnou branku, je to škoda, ale naštěstí máme šanci to napravit,“ připomněl, že se stále jedná o základní skupinu.

Pochvaloval si také spolupráci se švýcarským kolegou Saschou Rhynerem. „Se Saschou je fajn, že máme stejný pohled na to, jak organizovat hru – navíc je to skvělý motivátor. Fungujeme tak, že Sascha a Lenka dávají zpětnou vazbu a já řídím utkání,“ prozradil, jak tým funguje. „Myslím si, že by bylo dobře, aby Sascha u týmu pokračoval,“ přeje si.

Dalším cenným členem realizačního týmu je Zdeněk Skružný, který předává pokyny vysílačkou z tribuny. „Je to hodně interaktivní, vždy si před zápasem řekneme, co chceme sledovat, například proti Finsku jsme věděli, že budeme hrát prakticky na dvě formace, takže nám hlídal, jestli nějaká hráčka netahá nohy, abychom právě mohli použít tu třetí lajnu. Dnes už to jinak nejde,“ uvedl Miroslav Janovský.

Před utkáním s Norskem je klidný. „Hrají v užším postavení kolem branky, mají severský styl, věřím, že zápas stoprocentně zvládneme, nemám pochyby, postoupíme rovnou do čtvrtfinále,“ řekl.

Věří si ale také útočnice a kapitánka Norska Karen Farnes. „Myslím si, že šanci uspět máme, musíme být pečliví v obraně a čekat na šance, které se nám naskytnou. Příklad Lotyšska ukazuje, že se dočkáme, pak musíme jednoznačně proměňovat šance,“

Norky se ale nejprve soustředily na utkání s Lotyšskem a Finskem. „Je to tak, že jsme české zápasy viděli, ale samozřejmě, že podrobnější taktika byla na soupeře před nimi, věřím, že vymyslíme dobrý herní plán,“ uzavřela.

Utkání Česko – Norsko můžete sledovat v pondělí od 17:30 hodin pomocí online přenosu našeho partnera Onlajny.com


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*