Češky po jedenácti letech udržely čisté konto. Foto: Martin Flousek - Český Florbal
4. 12. 2017 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Češky přemohly norský blok osmi brankami a nulou, výhru ale zaplatily zraněním Ratajové

 



Poslední vystoupení v základní skupině světového šampionátu žen mají za sebou české florbalistky. Porazily v něm Norsko 8:0, což znamená, že si zajistily celkové druhé místo ve skupině za Finkami. Severský soupeř dělal problém především kompaktním obranným blokem, který se ale od druhé části rozpadl a přeci jen povolil Češkám nastřílet několik branek. Výrazným problémem může být zranění Denisy Ratajové. 

Už první minuty naznačily, jaký bude průběh hry. Češky byly na balonku, jenže měly problém překonat vysunutý obranný blok Norek, který byl velmi pozorný. Šancí bylo pomálu, určitou cestu ukázala Ratajová, která občas dokázala odstoupit od bránící hráčky. Velkou šanci měla také Urbánková, snažila se celá její lajna, která se později také gólově prosazovala.

Prořídlé tribuny, které Češky nedokázaly přilákat, se tak první branky dočkaly až v osmnácté minutě, když se prosadila z předbrankového prostoru Kapcová.

Norkám ale po prvních dvaceti minutách zřejmě došly síly, každopádně stáhly svůj obranný blok o pár metrů dozadu, je třeba také říci, že Češky začaly více střílet. Druhou branku tak přidala Krupnová, stejná hráčka o chvíli později využila chyby brankářky Dahler. Chvíli po polovině zápasu přidala další zásah po hezké kombinaci Billá. Zmínku si zaslouží také Nikola Příleská, která při svém debutu na světovém šampionátu přidávala jeden jistý zákrok za druhým.

České florbalistky pokračovaly v dominanci a v závěru periody se dočkala také  „chodovská“ formace. Řepková nejprve výborně natáhla dvě obránkyně a uvolnila prostor po střílející Urbánkovou, vzápětí se prosadila sama, když zavěsila nechytatelně do rohu.

Vstup do třetí třetiny přinesl malou katastrofu ve zranění Ratajové, která se bez cizího přičinění skácela k zemi se – zřejmě – poraněným stehnem. Na českých florbalistkách byla delší dobu vidět starost spíše o Ratajovou, kterou ošetřovali kousek za mantinelem, nastartovala je až druhá branka Billé.

Utkání se od té doby prakticky dohrávalo, první brankou na šampionátu jej uzavřela Plášková.

Češky tak vyhrály 8:0 a mají jistotu druhého místa v základní skupině.

Mistrovství světa žen 2017:

Česko – Norsko 8:0 (1:0, 5:0, 2:0)
Branky a asistence:
18. Kapcová (Krupnová), 26. Krupnová (Kapcová), 29. Krupnová (Kapcová), 31. Billá (Enenkelová), 38. Urbánková (Řepková), 40. Řepková (Koníčková), 49. Billá (Bočanová), 54. Plášková (Billá). Rozhodčí:Kirves, Snellman (oba Fin.). Vyloučení:1:0. Bez využití. Diváci: 338.

Česko:Příleská – Jiráková, Čapková, Leirová, Koníčková, Billá, Plášková, od 41. navíc Zittová, Beránková – Kapcová, Krupnová, Ratajová – Mlejnková, Urbánková, Řepková – Kubišová, A. Bočanová, Enenkelová – od 41. navíc Žurková. Trenéři: Miroslav Janovský, Lenka Bartošová a Sascha Rhyner.

Záznam zápasu:

Sestřih zápasu:


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*