Jakub Robenek Foto: Facebook FBC Ostrava
4. 12. 2017 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

EXPERTI: Využívejme více kapsy a osu hřiště, radí Robenek. Malečka potěšila kvalita přihrávek

 



České florbalistky porazily Norsko vysoko 8:0, když se jim povedlo po první třetině rozbít obranný blok. Oslovení experti Florbal.cz Jakub Robenek s Radomírem Malečkem našli na zápase především pozitiva. Robenkovi se líbilo efektivní řešení situací, Malečkovi zase přesnost přihrávek.

Jakub Robenek: „Těžkopádná první třetina, kdy Norky sice dobře bránily, ale velký podíl na tom měla naše pomalá hra a situace jsme jim hodně usnadňovali.

Na začátku druhé třetiny přišlo zlepšení a efektivnější řešení situací. Díky tomu se nám zápas podařilo rozhodnout a následně ho kontrolovat. Myslím si, že by naší hře prospělo, kdybychom daleko častěji využívali kapsy vedle brány a prostor za bránou.

Norky s tím měly velké problémy a také první tři góly padly po situacích v těchto prostorech. Také bychom daleko častěji mohli přenášet hru přes osu hřiště – přes obránce nebo právě přes prostor za brankou -, abychom obraně soupeře zkomplikovali život.

Jinak bych ale hodnotil pozitivně. Asi bychom všichni byli radši, kdyby to byl ofenzivní koncert a dali jsme více branek, ale na druhou stranu jsme se nevystavovali riziku hloupých ztrát a hráli jsme v tomto směru velmi disciplinovaně. Navíc si myslím, že se nám v průběhu dařilo utkání kontrolovat natolik, že se daly ušetřit fyzické síly, které budou vzhledem k náročnosti turnaje velmi důležité.“

Radomír Maleček: Dnes bylo jen otázkou času, kdy Norky povolí. Výhra s nulou je lepší než vyhrát třeba 16:2. Hráli jsme aktivně a po celou dobu jsme měli hru pod kontrolou. Češky se vracely dozadu a ihned eliminovaly kontry Norek. Norky víceméně nebyly nebezpečné a nám to trpělivě napadalo. Také přihrávky chodily lépe než proti Lotyšsku. Je dobré, že si zahrály i náhradnice.“


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*