Hráčky USA se radují z branky proti Thajsku. Foto: Flickr IFF
5. 12. 2017 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Nejtěžší je vytvořit týmový duch, skoro se nevidíme, přiznala útočnice USA Michelle Linhart

 



Tým USA by mohl po Slovensku patřit k dalším strašákům celků z elitních skupin. Ve svém středu má několik šikovných „evropských Američanek“, které hrají kvalitní soutěže ve Finsku a Švédsku, tyto posily doplnil o domácí florbalistky. Podle opory Michelle Linhart ale se ale její tým nesnaží spoléhat pouze na výrazné individuality. 

Z amerického týmu zatím v HANT Aréně vyzařuje pohoda a tolik typické sebevědomí. „Zatím je to v Bratislavě super, vyhrály jsme úvodní dva zápasy a postoupily uvidíme, co přinese zbytek turnaje, chceme se dostat co nejdále,“ usmívala se Michelle Linhart před utkáním s Norskem.

Obě výhry se ale nerodily úplně snadno. „Myslím si, že Thajsko jsme zbytečně nechaly útočit, byly jsme příliš zatažené, jako bychom se přestaly soustředit na hru a polevily v koncentraci. Ale soupeřky ukázaly, že se nevzdají, za to jim patří respekt,“ ocenila sportovní zápal soupeře.

Americký tým je specifický, jak už bylo zmíněno, je složen prakticky z americké a evropské části. „Vytvořit týmového ducha je pro nás nejtěžší, prakticky se nevidíme, máme v týmu – to jsi řekl hezky – hodně evropských Američanek, naštěstí před šampionátem máme vždy týdenní kemp, při kterém si lidsky sedneme,“ popisuje.

Ve svém středu mají právě Linhart a Marii Hägström, která působila například v SB-Pro. „Pořád jsme tým, takže bych neřekla, že na nás s Mary tým nějak extrémně spoléhá, ale je jasné, že odpovědnost cítím, když mám zkušenosti ze Švédska a Mary hrála také ve Finsku a Švédsku,“ říká Linhart.

Sama se zatím v této sezoně objevila pouze v rezervním týmu Rönnby, jednoho z nejlepších týmů světa. Je to její konec v SSL? „Není to dané, vracím se po těžkém zranění kolene, to je nesmírně těžké,“ ukazuje na čerstvé jizvy.  „Když to řeknu upřímně, tak jsem v nějakém pohybu teprve dva měsíce, takže se místy šetřím a podvědomě do toho nejdu úplně tak naplno, jak bych chtěla,“ povzdechla si, nakonec ale vykouzlila typicky americký úsměv.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*