Henrik Jansson, švédský florbalový novinář
8. 12. 2017 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Jak na Švédsko? Zastavte Wijk a jděte přes třetí lajnu, radí Henrik Jansson

 



Role Davida a Goliáše je před semifinálovým zápasem na Mistrovství světa žen v Bratislavě jasně daná. Každý tuší, že před svěřenkyněmi trenéra Miroslava Janovského je nesmírně obtížná práce, na druhé straně totiž bude stát jednoznačně nejlepší ženský tým současnosti, pro který by byla jakákoliv jiná medaile než zlatá obrovským zklamáním. Přesto by mohla pro Češky existovat cesta, kterou se snažil najít švédský novinář Henrik Jansson. 

Henrik Jansson je členem redakce nejznámějšího švédského internetového serveru o florbale – Innebandymagazinet.se, specializuje se na ženský florbal, přesah má také do mužského. Pro Florbal.cz sestavil a okomentoval tři cesty, jak dosáhnout proti Švédsku úspěchu.

Klíčové bude uhlídat nejlepší hráčku. „První radou je uhlídat Annu Wijk. Je to možné? U Anny Wijk víte, že v 99 ze sta případů bude přihrávat, speciálně směrem do brankoviště. Radím nechte Wijk s míčkem a zaměřte se na spoluhráčky. Tím pádem ji donutíte ke střele,“ popisuje Jansson.

Cesta by mohla vést také přes třetí útočnou formaci. „Využijte toho, že není tolik zkušená, hrají tam Alice Granstedt se Sofií Joelsson, obě debutantky na světovém šampionátu, které nemají zkušenosti ze zápasů play off na šampionátu. Z toho by mohla být výhoda pro Česko,“ upozorňuje švédský novinář.

Příklad bychom si měli vzít také ze Slovenska. „Po slovenském vzoru dejte první branku, nejlépe více. Donutíte tím Švédky přemýšlet, pochybovat. Říká se to snadno, ale je to nesmírně důležité,“ uzavírá Henrik Jansson.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*