Finky jsou prvními finalistkami MS žen. Foto: Flickr IFF
8. 12. 2017 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Kippilä poslala dvěma brankami Finsko do finále. Nesmíme dát Švédkám ani sekundu, řekla Karjalainen

 



Prvními finalistkami 11. Mistrovství světa žen ve florbale, které hostí Bratislava, se staly florbalistky Finska, které v prvním semifinále porazily Švýcarky 3:1. Očekával se jeden z nejlepších zápasů turnaje, což se také potvrdilo. Taktickou bitvu nakonec vyhrály skandinávské florbalistky, nicméně Švýcarsko mělo své šance.

Od první minuty bylo zřejmé, že diváci uvidí taktickou bitvu, ve které ani jeden tým nechtěl inkasovat jako první. „Samozřejmě, že jsme nechtěli dostat branku první, soupeř to měl stejně,“ říkala po zápase obránkyně Finska Mia Karjalainen. Už v první třetině si oba týmy vytvořily několik šancí, nicméně branka nepadla.

Na začátku druhé části si Švýcarky vytvořily několik šancí, následně převzaly zápas do režie poprvé a prakticky naposledy Finky. Dočkaly se také vedoucí branky, kterou trefila Kippilä, Zlomem v utkání byla druhá branka Finek z hole Rantaly, která donutila Švýcarky ke větší aktivitě.

Dlužno jim přičíst ke cti, že se jim skutečně podařilo vytvořit si tlak, který umocnilo vyloučení Nieminen. Početní výhodu využila Rüttimann a snaha její týmu pokračovala, v samém závěru ji ale zhatila vyloučení. Čtrnáct sekund před koncem rozhodla druhou brankou Kippilä, když tentokráte bez pochybností proměnila trestné střílení, ačkoliv si „neodpustila“ otočku o 360 stupňů.

Finky tak zvítězily 3:1 a čekají na soupeře pro finále. „Aby bylo jasno, tak si myslím, že to budou Švédky a myslím si, že jim nesmíme dát ani sekundu polevení v koncentraci a ani jeden míček zadarmo. Ony by toho hned využily,“ řekla Mia Karjalainen. „Jak všichni víte, dlouho jsme je neporazili a spokojeni budeme jen tehdy, pokud splníme náš cíl, kterým je výhra v turnaji,“ navázal na tiskové konferenci hlavní trenér.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*