Radomír Maleček. Foto: Erwin Keller.
29. 1. 2018 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

POVÝŠENÍ PRO MALEČKA: S legendární Simone Berner povede Dietlikon

 



Jediný český trenér v nejvyšších ženských soutěžích států TOP 3 Radomír Maleček se od léta přesune na prestižnější adresu. Stane se totiž trenérem úřadujících šampionek z Dietlikonu, do jejichž kádru patří také česká útočnice Lucie Šrotová. Bývalá opora FBC Ostrava posledních pět sezon vedla florbalistky Burgdorfu.

Radomír Maleček si za roky na lavičce Burgdorfu udělal ve Švýcarsku jméno, nyní na něj ukázal Dietlikon, který loni po letech marného souboje s Churem dokázal získat vytoužený domácí titul.

Zároveň se také stal vyhledávaným působištěm florbalistek z české nejvyšší soutěže. Maleček tak spolupracoval s Kristýnou Horňákovou, Hankou Lackovou, Elou Piotrowskou, slovenským duem Klapitová – Ďuríková, Nelou Havlíkovou nebo lotyšskou brankářkou Laumou Visnevskou.

Nyní bude spolupracovat s legendární obránkyní Simone Berner, která zahájila trenérskou kariéru nejen ligovým, ale také pohárovým zlatem. Před sezonou 2018/2019 ale vytvoří rovnocennou dvojici s Radomírem Malečkem, samotný tým v tiskové zprávě jasně uvádí, že nebude pouze asistentkou. „Bylo to na její vlastní žádost, sama chtěla, aby se zodpovědnost rozdělila a společně se Saschou Brendlerem vybírala nejlepšího kandidáta,“ píše se v tiskové zprávě Dietlikonu.

Volba nakonec padla na legendu FBC Ostrava. „Simone a Radomír mají společné cíle, navíc mohou jeden z druhého těžit a společně naplnit vytyčené cíle,“ říká v Česku dobře známý Brendler.

Samotný Maleček je připraven na novou výzvu. „Měl jsem jasno v tom, že chci pokračovat jako trenér, a jsem nadšen tím, že mi Dietlikon dal šanci na pokračování v ženské NLA,“ uvedl v tiskové zprávě. „Budu mít možnost pracovat s nesmírně zkušeným realizačním týmem, na což se těším,“ řekl.

Radost má také Simone Berner. „Na spolupráci s Radomírem Malečkem se velmi těším, Dietlikon v něm získává oddaného trenéra, který má navíc znalost švýcarského florbalu,“ vysekla poklonu novému spolupracovníkovi.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*