Sascha Rhyner říká, že do florbalu se zamiloval při studiích na vysoké škole. Foto: Flickr IFF
9. 2. 2018 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

JE JASNO: Sascha Rhyner je hlavním trenérem reprezentace žen!

 



Ženská reprezentace České republiky se poprvé v historii dočká zahraničního trenéra. Na post uvolněný Miroslavem Janovským totiž Český Florbal oficiálně angažoval Švýcara Saschu Rhynera, dosavadního Janovského asistenta. Oba dospělé reprezentační celky tak současně povedou cizinci, u mužů totiž působí Fin Petri Kettunen.

Dosavadní asistent Sascha Rhyner byl od začátku favoritem, společně s Michalem Jedličkou a Lukášem Procházkou. Páteční oznámení není překvapivé také z toho důvodu, že Český Florbal již v předstihu komunikoval, že švýcarský kouč je po určité době hlavním kandidátem a Michal Jedlička se pak dohodl na pokračování u slovenské ženské reprezentace.

Není tak divu, že šéf reprezentační komise David Zlatník je rád, že jednání dospělo ke zdárnému konci. „Komise reprezentace a mezinárodního rozvoje (KRM, pozn. redakce) pracovala s více scénáři jak obsadit post hlavního trenéra, následně se shodla na preferenci Saschi Rhynera. Jednak díky jeho odbornosti a znalosti světového florbalu, současně i vzhledem k jeho znalosti českého týmu a prostředí. Sascha nyní dostane prostor realizovat přípravu národního týmu dle svých představ,“ říká Zlatník v oficiální tiskové zprávě.

Pětačtyřicetiletý kouč má zkušenosti jak z klubového, tak mezinárodního florbalu. Jako trenér působil v Grasshoppers Zürich, Rychenbergu, Klotenu, St. Gallenu a Zugu. Čtyři roky pak působil u švýcarské reprezentace juniorek, se kterou získal bronzové medaile na šampionátu v Kanadě.

Poslední rok pak působil u české ženské reprezentace. Kompletní realizační tým bude oznámen později.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*