Ivana Lamková výrazně přispěla k povedené sezoně Panthers. Foto: Otakar Prášek. Florbalistky Panthers dokázaly potrápit Ivanti Tigers. Foto: Otakar Prášek.
6. 3. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Nevidím důvod, proč bychom něco nemohly uhrát i proti Tigers, říká střelkyně Panthers

 



Nejpříjemnějším překvapením letošní sezony extraligy žen jsou výkony Panthers Praha. Tým z pražských Radlic s přehledem postoupil do play off, když do posledního zápasu bojoval o konečné 5. místo. Střelkyně Panthers Ivana Lamková věří, že její tým nyní dokáže ve čtvrtfinále co nejvíc potrápit favorizované Ivanti Tigers.

Panterky minulý rok vybojovaly záchranu až v poslední možné chvíli, když v baráži přehrály prvoligové Bulldogs Brno. Nyní mají mnohem příjemnější starosti. V základní části vybojovaly 32 bodů (oproti loňským 13) a už několik kol před koncem si zajistily pozici v nejlepší osmičce.

„Podle mě je rozdíl hlavně v posilách. Letos máme mnohem zkušenější kádr a vyrovnané zápasy se nám oproti loňské sezoně daří dotáhnout do vítězného konce,“ myslí si útočnice Ivana Lamková. Před sezonou do Radlic přestoupily ze zaniklého Elite třeba reprezentantka Veronika Zittová, produktivní Barbara Jelínková nebo zkušená bojovnice Ivana Miklíková. V jejím průběhu pak z Chodova přišel supertalent Tereza Syslová a další mladá naděje Tereza Pitterligerová.

Před sezonou se přitom od Panthers příliš nečekalo. Hlavně proto, že kádr opustila největší hvězda Eva Krauskopfová, která zamířila za vyšší úrovní florbalu do Chodova. „Tomu, že by se nám mohlo dařit až tolik, jsem moc nevěřila,“ připouští útočnice původem z Litvínova. Trenér Lukáš Jenšík ale dokázal vzniklou mezeru v sestavě výborně zaplnit. „Je pravda, že Jenša má velké přesvědčovací schopnosti, a dokáže najít posilu snad všude. Takže jsem neměla strach z toho, že by za Efku nenašel náhradu,“ říká.

Důležitý je podle ní i fakt, že si nové posily s týmem dobře sedly. „To, že se nám daří tuhle sezonu, je určitě i díky skvělému týmovému duchu. Všechny nové hráčky bez problému zapadly a myslím si, že jsou v novém týmu více než spokojeny. Všechny posily nám dost pomohly, ale je pravda, že nejvíc asi Verča Zittová, která s přehledem vede kanadské bodování našeho týmu,“ připomíná fakt, že účastnice loňského Mistrovství světa je nejlepší střelkyní i nahrávačkou Panterek.

Zmíněným posilám navíc skvěle sekundovaly i dosavadní opory týmu – kromě Lamkové třeba Kristýna Lochmannová, Tereza Hubáčková nebo sestra šéfa českolipského florbalu Štěpána Anežka Slaná. Velkou jistotou v bráně je bývalá reprezentantka Kristýna Horňáková, které spolehlivě kryje záda 38letá veteránka Marie Topolová. Nakonec to vše stačilo na velmi dobré 6. místo.

Mohlo to ovšem být ještě veselejší. Bohemians na 5. místě předstihly Panthers jen díky lepším vzájemným zápasům, Zittová a spol. přitom v posledním kole smolně prohrály 7:8 s Jičínem. Na druhou stranu, při možnosti výběru soupeřů prvními třemi týmy základní části už stejně o mnoho nešlo. „Ale určitě nás to mrzí, ten zápas jsme prostě měly vyhrát. Přece jen by znělo lépe, že jsme skončily na pátém místě než šestém. To už je ale bohužel pryč. My se teď musíme soustředit na play off a uhrát co nejlepší výsledky s Ivanti Tigers,“ burcuje 25letá kanonýrka.

V sérii na čtyři vítězná utkání by ovšem cokoliv jiného než víceméně bezproblémový postup favorita bylo neskutečnou senzací. I tak ale Panterky půjdou naplno zabojovat o semifinále. „Budeme se snažit o co nejlepší výsledky. Právě díky týmovému duchu se nám podařilo prakticky nemožné, a to porazit papírově lepší Chodov,“ připomíná útočnice překvapení z 20. kola základní části. „Proto nevidím důvod, proč bychom nemohly uhrát minimálně jedno vítězství i s tak silným a zkušeným týmem jako jsou Tigers,“ říká odhodlaně Ivana Lamková.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*