Radost Vinohradských po vítězném gólu Jana Hanáka. Foto: SKV florbal Radost Vinohradských po vítězném gólu Jana Hanáka. Foto: SKV florbal
21. 3. 2018 1. liga (1) KOMENTÁŘŮ

Posledním semifinalistou 1. ligy jsou Vinohrady. Ve Varech otočily zápas z 3:7 na 9:8

 



Pouze jedna čtvrtfinálová série dospěla až do rozhodujícího pátého zápasu. Ještě v polovině utkání vše nasvědčovalo tomu, že do semifinále zamíří domácí Karlovy Vary. Jenže pak se Vinohradští odhodlali k velkému obratu.

Úvodní třetina byla bohatá na góly. Především díky Michalu Klápovi, který během deseti minut nasázel hattrick, vedli po úvodních 20 minutách domácí. V prostředním dějství navíc navýšili náskok Karlovarských Zeman a svým čtvrtým gólem nezastavitelný Klápa. S hosty to za stavu 7:3 vypadalo špatně. Došlo i na střídání brankářů.

Pak však Západočeši přestali hrát a v jejich síti končil jeden míček za druhým. Ještě do přestávky to bylo 7:6. Ve 48. minutě vyrovnal Linhart a o pět minut později dokonce poslal hosty do vedení Hartman. Karlovy Vary se ještě zmohly na vyrovnání. Míček z brankoviště dorazil do brány Horký.

Přestože Vinohradští pokaždé tahali v sérii za kratší konec a museli odvracet vyřazení, nakonec postupují oni. Prodloužení po 11 vteřinách rozhodl povedenou trefou Hanák. Sokol se tak v semifinále v pražském derby utká s Black Angels. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Havířov a ostravským MVIL. Ten nemůže usilovat o postup do superligy kvůli nesplnění licenčních podmínek.

5. utkání čtvrtfinále:

FB Hurrican Karlovy Vary – TJ Sokol Královské Vinohrady 8:9 (5:3, 2:3, 1:2 – 0:1) po prodl.
Branky: 
10., 17., 20. a 30.Klápa, 14. Vavro, 15. Šnajdr, 24. Zeman, 55. Horký – 2., 33. a 53. Hartman, 17. a 61. Hanák, 5. Skřivánek, 30. Lanc, 38. O. Stuchlík, 48. Linhart. Diváci: 230.

Semifinálové dvojice:

Florbal Havířov – 1. MVIL Ostrava
Black Angels – TJ Sokol Královské Vinohrady


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Alex napsal:

    Vary letos hodně dobrý, respekt. Klápa hrozně gólovej! SKV pro mě spíš zklamání, co jsem viděl jejich výkony. Ale nakonec se o to porvali a vyšlo jim to, taky respekt.

Napsat komentář

*