Ve finále první ligy rozhodne až pátý duel. FOTO: SKV Florbal
17. 4. 2018 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Vinohrady mečbol nevyužily, o mistru první ligy rozhodne páté utkání

 



Vinohrady nevužily možnost mečbolu získáného díky sobotnímu vítezství nad Havířovem, jelikož Torpedo při nedělním zápase zabralo a dokázalo finálovou sérii vyrovnat. O mistru a zároveň přímém postupujícím se tak rozhodne při pátém utkání, které je na programu ve středu, hrané bude v duchu „superfinále“.

První střetnutí hrané, netradičně pro Vinohrady, na hale Jedenáctka, vyšlo lépe pro Pražany. Ač otevřelo skóre Torpedo, zásluhou Černého, byly to právě Vinohrady, kdo držel na konci třetiny vedení 3:2, o všechny tři branky se postaral ve formě hrající Linhart, který  tak stihl zkompletovat hattrick.

V běžící druhé minutě druhé třetiny se prosadil Linhart po čtvrté. Ke zpestření druhé časti došlo už jen díky vyloučení Kapuciána. Početní výhodu si hosté přenesli do závěrečné třetiny, ale prosadit se z ní nedokázali. Nicméně při hře pět na pět nejprve snížil Kraus a do dvou minut vyrovnal Mžyk. Havířovští dlouho radost z vyrovnání neměli, rozhodující branku utkání dal Skřivánek, který si po pouhých dvaceti šesti vteřinách položil golmana a bechandovou kličkou jej přehodil.

Nedělní finálovou přestřelku spustil Hartman, když byla odehrána minua a jedenáct vteřin. Vedení domácím navýšil Linhart. Z hokejek Krause a Černého přišlo vyrovnání a skóre po první třetině značilo to stejné, co v první třetině minulého zápasu. Jenže druhou třetinu začli vydařeněji hosté, Kožužník dopravil střelou do prázdné balonek za Dejmala. Na tuto branku dokázalo Torpedo skvěle navázat dalšími čtyřmi brankami, na které nenalezly Vinohrady odpověď.

V závěrečné třetině pokračovali Havířovští v tlaku, ze kterého vytěžili branku na 3:8. Poté přišla pasáž, ve které nejprve snížil Skřivánek, ale na druhém konci Klimeš. Jenže Skřivánek se postaral o pátou branku, Zbyněk Stuchlík o šestou a sedmou zařídil opět Skřivánek, čímž dovršil hattrick a domácí byli opět v zápase. Pojistku v hektickém závěru zařídil Klimeš.

Výsledky 3. a 4. kola finále play off:

Florbal Havířov vs. TJ Sokol Královské Vinohrady 2:2

TJ Sokol Královské Vinohrady – Florbal PEGRES Havířov 5:4
Branky: 
14., 15., 20. a 22. Linhart, 52. Skřivánek – 2. Černý, 19. Kloza, 50. Kraus, 52. Mžyk. Diváci: 165.

TJ Sokol Královské Vinohrady – Florbal PEGRES Havířov 7:10
Branky: 
2. Rychetník, 5. Linhart, 14. a 55. Z. Stuchlík, 46., 54. a 56. Skřivánek – 11. Kraus, 14., 28. a 44. Černý, 21. a 34. Pavel Kožušník, 29. Kloza, 38. Vlach,  53. a 60. Klimeš. Diváci: 190.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*