Trofej, o kterou se bude ve švédském superfinále bojovat. Trofej, o kterou se bude ve švédském superfinále bojovat.
20. 4. 2018 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Pohled ze Švédska: Tisková konference před superfinále

 



Asi padesátku novinářů přivítal v prostorách areálu GLOBEN moderátor Patrik Åman, bývalý brankář národního týmu, jenž v úvodu předal slovo prezidentovi švédské florbalové unie Tomasu Engholmovi. Ten pozdravil novináře, trenéry a hráče všech čtyř týmů, jež budou v sobotu bojovat o finálové vítězství a výše vyobrazený pohár.

V krátkém rozhovoru vyzpovídal Patrik Åman trenéry a hráčky KAIS MORA a IKSU, ale moc se toho o taktice a herních plánech nedozvěděl. Vše probíhalo s úsměvy na tváři a účastníci byli k vůči sobě velmi zdvořilí. Zítra si však (hraje se po 12. hodině) soupeřky na hřišti určitě nic neodpustí a budou bojovat o každý míček.

Zleva P. Åman –  N. A. Johansson, Anna Wijk, Malin Andréason (KAIS MORA IF) – Amanda Delgado Johansson, Iza Rydfjäl, Johan Lindgren (IKSU).

V části věnované mužskému finále (hraje se od 15:15) si trenéři i hráči vyměnili uznání a respekt – vzpomínalo se na slavné utkání ze sezoně 2013/2014, které si můžete připomenout v přiloženém sestřihu. O to větší bude náboj v sobotním souboji titánů švédského florbalu. Oba týmy budou mít ambici získat další zlatý zápis.

Letošní švédské boje o titul budete moci sledovat prostřednictvím webu Onlajny.com. Ženské superfinále bude k dispozici ZDE, mužské ZDE.

Zleva P. Åman – Stefan Forsmen, Tobias Gustafsson, Albin Sjögren (STORVRETA IBK) – Alexander G. Carlström, Thomas Holmgren, Thomas Brottman (FALUN).

Po oficiální části se zástupci tisku věnovali rozhovorům s jednotlivými trenéry a hráči. K vidění byla už i ukázka fanshopu Falunu.

K dispozici byl na zítřek připravený magazín s detaily o finálových týmech. Zde je potěšujícím faktem, že i letos byl Matěj Jendrišák vyhlášen nejlepším centrem letošní sezony švédské superligy – gratulujeme!

Na závěr si je možné jen přát, aby v sobotu hrané finále přineslo napínavé boje a odměnilo plánovanou návštěvu 13 000 diváků kvalitním florbalem.


Autor: původní zpravodajství ze Švédska



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*