Manuel Maurer byl nejproduktivnějším hráčem celého play-off (14+12). Foto: Fabian Trees/www.imagepower.ch
19. 5. 2018 Švédsko (1) KOMENTÁŘŮ

Švýcarská liga příchází o další hvězdu, Manuel Maurer posílí Växjö

 



Švýcarští fanoušci se musí smířit s odchodem další hvězdy. Ze švýcarského Floorball Köniz odchází Manuel Maurer, který posílí švédské Växjö Vipers. Spoluhráč Patrika Dóži se s Könizem rozloučil vítězně, v Superfinále i díky jeho jedné brance a asistenci vybojoval švýcarský tým první titul. 

Švýcarskou ligu v posledních týdnech opustila řada skvělých hráčů, kteří zamířili do švédské SSL. Švédské duo Johan Samuelsson a Rasmus Sundstedt se vrací zpět, do severské země míří i někteří švýcarští hráči. Před týdnem přestoupil obletovaný švýcarský reprezentant Tim Braillard do Mullsjö, které po konci Davida Gilleka posílilo i o talentovaného švédského mládežnického reprezentanta Oskara Domberga.

S velikou ztrátou se ale budou muset popasovat nejen v Alligátorech Malans, oslabení čeká i aktuálního mistra švýcarské ligy Floorball Köniz, kde působí český útočník Patrik Dóža. Z mistrovského týmu, který ve Superfinále zaskočil favorizovaný Wiler, odchází jeden z hlavních strůjců úspěchu – Manuel Maurer.

Manuel Maurer s mistrovskou trofejí. Foto: www.imagepower.ch / Fabian Trees

Švýcarský reprezentant patřil s mladým Janem Zauggem k nejproduktivnějším hráčům týmu, v základní části nasbírali každý padesát bodů (30+20)! V předchozím ročníku si Manuel Maurer dokonce připsal 51 bodů.

Kolem reprezentanta, který potvrdil své schopnosti i na nedávném EFT v Brně, obletovala řada švédských týmů. Produktivní útočník svým hattrickem pomohl k překvapivě vysokému vítězství nad Švédskem, o angažmá kanonýra ale bylo v té době už nejspíše rozhodnuto.

„Rozhodl jsem se přestoupit do Växjö, protože to je hladový mladý tým s velikým potenciálem. Växjö jsem navštívil již před několika týdny a velmi na mě zapůsobilo. Vyhovuje mi také útočný styl týmu. Při přesunu do Švédska jsem chtěl jít hrát do družstva, které má šanci soupeřit o nejlepší příčky, což Växjö splňuje,“ dodává pětadvacetiletý útočník.

Hlavní přednosti Maurera vyjmenoval i sportovní manažer klubu Klas Skoglund Wikeling v tiskové zprávě.

„Maurer je odlišný od řady švédských hráčů, nebojí se jít jeden na jednoho. Má také skvělý výběr místa před brankou soupeře. Navíc se do řady šancí zvládne dostat i sám,“ říká Klas Skoglund. Na příchod hvězdného hráče se těší i hlavní trenér Niklas Nordén, který se nemůže dočkat, až ho uvidí v domácí Fortnox Aréně.

Maurer po brance na EFT v Brně. Foto: Martin FLOUSEK / www.ceskyflorbal.cz).

„Zmije“ v loňském ročníku skončily šesté po základní části, v play-off vypadly ve čtvrtfinále s Linköpingem (1-4). S novou posilou budou chtít navázat na sezónu 2016/17, kde došly až do finále.

Přestupové dění ale ve Švédsku ani Švýcarsku zdaleka nekončí, jednou z největších otázek zůstává, kam zamíří hvězdný Peter Kotilainen. Finský reprezentant po závěru sezóny oznámil konec v Happee, které letos skončilo druhé za Classicem.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*