Foto: Salming Nisaopen 2018 Foto: Salming Nisaopen 2018
15. 6. 2018 Turnaje (2) KOMENTÁŘŮ

Největší florbalová akce roku na Vysočině – Vysočina Florbal Cup

 



Florbal je jedním z nejoblíbenějších sportů na Vysočině. I proto se florbalový oddíl ve Světlé nad Sázavou rozhodl uspořádat turnaj žen, který na Vysočině ještě nebyl. Vysočina Florbal Cup bude největší florbalovou akcí kraje a účastnit se ho budou týmy z celé České republiky.

Myšlenka uspořádat ženský turnaj se rodila jednoduše. „V květnu nám přišla nabídka hrát 1. ligu, což je druhá nejvyšší soutěž v republice. Nabídku jsme přijali a v rámci přípravy, která bude muset být velmi kvalitní, jsme se rozhodli uspořádat turnaj, na kterém si vyzkoušíme svou hru,“ popisuje Renata Kohoutová, zástupkyně týmu žen.

Již nyní se mohou hráčky Světlé těšit na velmi zajímavou konfrontaci. Jako první účast na turnaji potvrdil tým z Židenic, který hraje českou ženskou extraligu, prozradila největší favority turnaje Kohoutová a doplňuje, že počet týmů se zastaví na 8. „Půjde o celodenní turnaj, na který jsme pozvali především prvoligové týmy. Jejich jména i další podrobnosti budeme postupně zveřejňovat na našich stránkách a na facebookové události.“

Turnaj se bude konat v Havlíčkově Brodě z důvodu absence haly ve Světlé nad Sázavou. „Halu postrádáme již od začátku fungování florbalu ve Světlé. Jezdíme tak trénovat do Ledče nad Sázavou. I proto si našich úspěchů, kterých není málo i v jiných kategoriích, o to více vážíme,“ upozorňuje Kohoutová na nedávný úspěch dorostenek Světlé, které vyhrály známý turnaj Nisaopen v Liberci.

Vysočina Florbal Cup bude první akcí svého druhu, kterou bude světelský florbalový oddíl pořádat. „Zveme všechny milovníky florbalu nejen ze Světlé nad Sázavou, ale i z celé Vysočiny, aby dorazili 18. srpna do sportovní haly TJ Jiskra Havlíčkův Brod. Určitě nebudou litovat,“ ukončuje Kohoutová.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*