Nikola Příleská hrála klíčovou roli při výhře nad Švýcarskem. Foto: Martin Flousek - Český Florbal
2. 9. 2018 Reprezentace žen (5) KOMENTÁŘŮ

Jeden zápas nominaci na šampionát nedělá, míní po skvělém výkonu Nikola Příleská

 



Shodli se na tom snad úplně všichni. Nejen o dvougólové Veronice Enenkelové, ale také o české brankářce Nikole Příleské bylo vítězné utkání naší reprezentace proti Švýcarsku. Po jeho skončení golmanka hodnotila kromě samotného utkání také výchozí pozici, jakou bude mít po odchodu Lenky Kubíčkové ve Vítkovicích.

Po utkání si nechala odstup, hodnotila jej až po dobrých patnácti minutách. Přesto bylo slyšet, jak moc je spokojená. „Vyhrály jsme, takže zápas musím hodnotit pozitivně, ačkoliv je začátek sezony a bylo vidět, že oba týmy nejsou v zápasovém tempu, tak musím přiznat, že zápas tempo měl a byl také poměrně tvrdý. Výhru tedy hodnotím pozitivně, je to povzbuzení do další práce,“ usmála se.

Její výkon si pochvalovali snad úplně všichni, vyhecovala se nějak speciálně na prakticky první ostrý zápas v sezoně?  „První ostrý zápas v sezoně to sice byl, ale nelze říct, že bych se připravovala nějak jinak, připravovala jsem se normálně tak, jako na každý jiný zápas v sezoně,“ prozradila.

V zápase Češkám fungovala celá defenziva, hráčky v poli mnohokrát pomohly Příleské zablokováním střely soupeřek. „Podle mě se blokování střel nacvičit nedá, holky do toho buď jdou anebo ne. Dnes to tak bylo, musím jim poděkovat, protože některé střely jsem prakticky vůbec neviděla,“ přiznala.

Hlavní trenér Sascha Rhyner se vyjádřil v tom smyslu, že aktuálně o dvě brankářská místa bojují čtyři brankářky, přičemž všechny mají pozitivní vliv na tým a pracují v jeho prospěch. „Asi jsem si trochu pomohla, ale na druhou stranu mistrovství světa je za patnáct měsíců, bude záležet na aktuální formě, na tom, jak člověk bude pracovat. Nominace se nedělá na základě jednoho zápasu,“ nedělala si těžkou hlavu.

Do své druhé sezony ve Vítkovicích by teoreticky mohla vstoupit jako jasná jednička poté, co se – bez nadsázky – legenda moravského klubu Lenka Kubíčková rozhodla pokračovat v kariéře v Olomouci. „Sama čekám na to, jaká sezona bude. Loni jsme se musely prát s Lenkou o každou minutu, každé utkání, prakticky pouze Superfinále chytala ta, která se trenérům zdála lepší. Na jednu stranu se na to těším, na tu druhou čekám, jaké to bude,“ nenechává se případným rozhodnutím rozhodit.

V minulé sezoně se dělila o minutáž s Lenkou Kubíčkovou, předtím v Židenicích znala právě roli jasné jedničky. „Oba styly mají něco do sebe. Pokud jsem jednoznačná jednička, tak si sice můžu nastavit hlavu, že mám vše jisté, ale nikdo na mě moc netlačí, z tohoto pohledu musím říci, že loňská sezona, kdy jsme opravdu bojovaly o každou minutu s Lenkou, mně dala asi nejvíce,“ zakončila Nikola Příleská.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • radek napsal:

    Drbalova???????????????????????? to mne tedy podrz…

  • Vita napsal:

    Vazim si trenera repre a neverim ze by on vypustil z ust tyto slova. To snad by neudelal zadny trener aby 15 mesicu dal dalsim hrackam na jevo ze nemaji oc bojovat. Myslim ze pro kazdou hracku je vrcholem repre a oznamit jim ze se s nima nepocita??? To by byla motivace, navic nezacala sezona nikdo nevi kdo jakou bude mit formu a pod. Tezke nyni hledat jmena ale je spoustu dobrych (hornakova,frankova , prochazkova a urcite dalsi) tem se zavira moznost zabojovat? V zadnem pripade nehanim trio zminenych ale dle meho mineni by mela rozhodovat forma pred sampionatem. Ale jak rikam neverim ze by to rekl trener. Jinak prileska dobry vykon to bezpochyby.

    • Petr napsal:

      …Hlavní trenér Sascha Rhyner se vyjádřil v tom smyslu, že aktuálně o dvě brankářská místa bojují čtyři brankářky,…

      Aktuálně je aktuálně, za měsíc je za měsíc, před MS je před MS. Jediné, co se zřejmě nezmění, bude to, že (pravděpodobně) vždy to budou čtyři brankářky na dva nominační posty.

  • Jan Pospíšil napsal:

    jaká jsou ta další jména? očividně byla ze článku vyjmuta…

  • Gustav napsal:

    Prileska,Christianova,Drbalova a nejspis Hornakova 😉

Napsat komentář

*