Mikael Karlsson ještě v dresu Ticina. Foto: Damian Keller - unihockey.ch
27. 11. 2018 Švýcarsko (6) KOMENTÁŘŮ

Mistru světa Mikaelu Karlssonovi našli kokain, v klubu již skončil

 



Florbal zažívá velký skandál. Ve Švýcarsku totiž neprošel dopingovou kontrolou útočník týmu Kloten-Dietlikon Jets Mikael Karlsson. Někdejšímu elitnímu florbalistovi, který má doma také světové zlato z roku 2004, našli v krvi kokain. Karlsson o analýzu vzorku B nepožádal a v klubu již skončil.

Mikael Karlsson, florbalista s darem od Boha, ale také bohém. Svého času skvělý florbalista, mistr světa z roku 2004. A také spoluhráč českých florbalistů: v sezoně 2010/2011 působil v Balrogu společně s Tomášem Kafkou, před třemi lety pak jeho spoluhráčem byl v Linköpingu Matěj Jendrišák.

Zhruba měsíc před šestatřicátými narozeninami dostala jeho kariéra ale velký zásah. Ve Švýcarsku, kde působil v týmu Kloten-Dietlikon Jets totiž po jednom z utkání NLA neprošel dopingovou kontrolou a jak nyní vyšlo na zřetel, stalo se tak kvůli kokainu.

Jeho návrat do opravdu elitního florbalu přitom nevypadal vůbec špatně, vždyť za šest zápasů v dresu aktuálně posledního týmu soutěže, nasbíral deset bodů, když vstřelil tři branky a na sedm přihrál. Minulé dvě sezony pak odehrál ve druhé nejvyšší soutěži za Ticino, kde za 49 zápasů nasbíral 139 bodů.

V posledním zápase proti Könizu ale nebodoval a není jasné, zda-li ještě nějaké zápasy přidá….

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Diego napsal:

    no tak si někdy o víkendu šňupnul, co je na tom. asi se ho chtěli zbavit jako Franty Straky.

  • Zkrat napsal:

    Sjet po svahu nevidím jako hrozný doping, v ČR se divím, že někteří již tolik let procházejí v pohodě kontroly, některé týmy v 1. lize by po takové kontrole celého týmu mohli zavřít krám 😀

    Tráva, koks, v tomhle sportu, no problem.

    • adrian napsal:

      Hmm…tráva, koks v tomhle sportu, no problem? Za jaký klub hraješ, že tam máte dle Tvých řečí samý feťáky ?? Tak to si já zase myslím, že hoši v repre si to dobře rozmyslí. Nemyslím si, že by pro to nynější trenér měl pochopení a že by to někdo z kluků risknul … 🙂

      • Zkrat napsal:

        Repre si to teď před MS rozmyslí, o tom žádná, ale v létě? 🙂 hihi Kdo se v superlize nebo 1. lize pohybuje tak o nich ví, není třeba bonzovat jména.

        • Gustav napsal:

          Ikdyby to byla pravda, nemyslíte, že po 10 měsících každodenních tréninků je nějaký prásk jointa pochopitelný? Nehrajme si na něco, co florbal zatím není

  • Super D napsal:

    Rekreacni sport = rekreacni drogy!
    Pamatuje nekdo na „aferu“ marka deutsche? 😛

Napsat komentář

*