Kouč Jan Pazdera zatím může být plně spokojen. Foto: Jan Pavlíček, Florbal Mladá Boleslav Kouč Mladé Boleslavi Jan Pazdera. Foto: Jan Pavlíček, Florbal Mladá Boleslav
1. 1. 2019 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Storvreta bude jednoznačným favoritem, musíme zvládnout vstup do utkání, říká Jan Pazdera

 



Florbalisty Mladé Boleslavi čeká třetí účast na Champions Cupu, vůbec poprvé se parta okolo legendárního Petra Novotného představí mimo své domovské město. Ve švédském Gävle už ve čtvrtek vyzve známou Storvretu, která bude podle hlavního trenéra Jana Pazdery obrovským favoritem zápasu. Jeho tým podle něj musí především zvládnout vstup do utkání.

Champions Cup se letos poprvé uskuteční v novém formátu, kdy se proti sobě postaví pouze mistři čtyř nejlepších zemí podle rankingu Mezinárodní florbalové federace, tedy Švédska, Finska, Švýcarska a České republiky.

Hned úvodní utkání tak bude semifinálový zápas, do kterého los Mladé Boleslavi přisoudil švédskou Storvretu. “Bude jednoznačným favoritem. Má v kádru šest švédských reprezentantů z MS a řadu dalších výborných hráčů. Prokazuje vzestupnou formu, zpočátku sezony se jí tolik nedařilo, ale teď má šňůru výher a vede švédskou superligu,” uvedl na webu Mladé Boleslavi trenér Jan Pazdera.

Mladá Boleslav by tak podle předpokladů neměla být na hřišti dominantním týmem, tak, jak je tomu v českých luzích a hájích. “Většinou se o tempo a hru na balonku staráme my, zatímco proti Storvretě to bude jiné. Budeme spoléhat na dobrou obranu, na kvalitní výkon brankáře a nebezpečné brejky. Také musíme zvládnout vstup do utkání. Pokud proti nám Storvreta nepředvede maximum, chceme ji potrestat,” dodal Jan Pazdera.

Třetí účast na Champions Cupu v dresu Mladé Boleslavi čeká  na Josefa Pluhaře už popáté pojede Jan Jelínek, za kabinu pak promluvil Jiří Curney. “Proti takovým soupeřům, jako je Storvreta, nehrajeme často, takže se moc těším. Bude to úplně něco jiného, než na co jsme zvyklí z domácí soutěže, ale jedu si Pohár mistrů užít a odehrát kvalitní zápasy,” řekl nejproduktivnější hráč Mladé Boleslavi Jiří Curney.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*