Vítkovice po vysoké výhře drží druhé místo. Foto: Sokol Pardubice, Český florbal
6. 1. 2019 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice rozstřílely Pardubice a posunuly se na druhé místo. Sparta po dvou prohrách nezaváhala

 



Další tři zápasy z 18. kola má za sebou Tipsport Superliga. Všechna tři přinesly výhry favoritů, tři body si připsaly Vítkovice, Bohemians a Sparta. Vítkovice po vysoké výhře 11:2 předskočily Chodov na druhé místo. Před Chodov se vrátila i Sparta, která si poradila s Brnem.

Bohemians vstupovali do zápasu s cílem odčinit ztrátu z prvního vzájemného zápasu, kdy ze Znojma brali pouze bod. Druhý zápas ale byl již od začátku v režii favorita z Prahy, který si v první třetině vypracoval vedení 3:1. Druhá část přinesla lehké polevení, další branka přišla až ve 31. minutě, kdy Kopecký našel nikým nehlídaného Růžka.

Po brankách Šebka a Cabejška už domácí drželi zápas pevně ve svých rukách a i druhá třetina skončila rozdílem 3:1. V posledních dvaceti minutách vyčníval především Jakub Buršík, který během necelých devíti minut vstřelil hattrick. Na výhře nic nezměnily ani dvě branky Znojma v závěrečných 11 minutách. Bohemians patří po výhře sedmé místo, na šestý Tatran ale ztrácí sedm bodů.

Bohemians si s přehledem poradili se Znojmem. Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal

Drtivou výhrou skončilo utkání mezi Pardubicemi a Vítkovicemi. Čerstvý finalista poháru dlouho s hosty držel krok, v první třetině se prosadil pouze Lukáš Hájek z dorážky. Výrazný krok k vítězství udělaly Vítkovice během druhého dějství, kdy odskočily do vedení 4:1.

Po snížení Teichmana se sice Pardubice sice dostaly zpět na dostřel, vítkovický celek si ale přichystal rychlou odpověd v podobě dvou branek. Jakékoliv šance na lepší výsledek navíc zhatilo vyloučení Jana Bílého, po němž následovala červená karta. Během posledních sedmi minut Vítkovice nasázely pět branek a připisují si v novém roce vysoké vítězství. Povedený výkon má za sebou Adam Delong, který si připsal pět bodů (3+2).

Ani další tým ze špičky tabulky nezaváhal, Sparťané po dvou prohrách zabrali a vrátili se na vítěznou vlnu. Rovněž na Podvinném mlýně se rozhodovalo až v samotném závěru, po dvou třetinách byl stav velmi vyrovnaný. Klíčové se ukázalo rozmezí 50. a 51. minuty, kdy Sparta dala dvě rychlé branky a dostala se do náskoku 4:1.

Brnu navíc nevyšla v závěru hra v šesti a nakonec ze zápasu odcházelo s prohrou 1:6. Sparta se nyní nachází na třetím místě, na čtvrtý Chodov má náskok jednoho bodu.

NEDĚLNÍ VÝSLEDKY 18. KOLA TIPSPORT SUPERLIGY:

FBŠ BOHEMIANS – TJ ZNOJMO 10:4 (3:1, 3:1, 4:2)

Branky: 8. Šebek (Buršík), 13. Krebner (Kindl), 13. Dobisík (Juha), 31. Růžek (Kopecký), 33. Šebek (Krebner), 36. Cabejšek (Čihák), 41. Buršík (Čihák), 43. Buršík (Ďopan), 49. Buršík (Krebner), 51. Kopecký (Růžek) – 18. Salava (Šindelář), 40. Horák (Kucharič), 50. Salava (Procházka), 57. Horák (Šindelář). Rozhodčí: Černý a Janoušek. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:2. Diváci: 93.

SOKOL PARDUBICE – 1. SC VÍTKOVICE 2:11 (0:1, 1:3, 1:7)

Branky: 29. Kourek (Zozulák), 42. Teichman (Žáček) – 12. Hájek (Hubálek), 21. Delong (Jastřembský), 30. Delong (Jastřembský), 36. Besta (Jastřembský), 47. Rýpar (Delong), 50. Řezanina (Hájek), 54. Rýpar (Delong), 55. Bräuer (Řezanina), 56. Hubálek (Hájek), 58. Bräuer (Besta), 59. Delong (Hájek). Rozhodčí: Gavlas a Mikula. Vyloučení: 2 + Jan Bílý (PCE) 5 + (PCE) ČK1:1. Využití: 0:3. Diváci: 270.

SPARTA PRAHA – BULLDOGS BRNO 6:1 (1:0, 1:1, 4:0)

Branky: 2. Ujhelyi (Kareš), 38. Časar (Zeman), 50. Zouzal (Svatoš), 51. Marvánek (Pruner), 57. Marek (vla.), 60. Pruner (Marvánek) – 39. Fajt (Grlický). Rozhodčí: Čížek a Laštovička. Vyloučení: 2:1 Využití: 1:1. Diváci: 152.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*