Curych i přes několik zaváhání v závěru sezóny udržel první místo. Foto: Tobias Wagen | www.f/9otowagen.ch
20. 2. 2019 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Curych udržel první místo a v play off vyzve Rychenberg. Patrika Dóžu čeká s Könizem Zug

 



Curych zvládl zaskočit pronásledovatele z Wileru a Könizu a udržel prventství v základní části. K první pozici mu pomohla především série patnácti výher v řadě, kdy oproti soupeřům konzistentně vyhrával. Köniz nezvládl závěr základní části a po třech prohrách se musí spokojit s výchozí pozicí ze třetího místa. Z druhé příčky postupuje Wiler. V posledních utkáních byl nejvíce vidět Lukáš Veltšmíd, který si připsal ve dvou zápasech šest bodů (5+1) a pomohl tak ke čtvrtému místu.

Curych patří k nejpříjemnějším překvapením letošní florbalové sezóny a ačkoliv se v posledních utkáních nevyvaroval několika zaváháním, tak míří do play off z prvního místa. Jedna ze ztrát přišla v předposledním utkání proti rozjetému Churu, který od začátku diktoval směřování zápasu a po první třetině se dostal do vedení 3:1.

Velikou měrou se na tom podílel i český brankář David Rytych, který kromě zákroků pomohl i asistencí na třetí gól. Během druhého dějství zvládl Chur vedení ještě navýšit a ve zbytku utkání si už pohlídal příznivý náskok.

V posledním utkání si Curych naopak výrazně spravil chuť, když rozstřílel poslední Kloten. Z 22 utkání tak Curych prohrál pouze čtyři zápasy. Ve čtvrtfinále vyzve osmý Rychenberg, který si postup vybojoval až v posledním kole na úkor Tigers Langnau. Tým z Langnau přitom v loňské sezóně skončil po základní části na třetím místě. Ve srovnání s minulým ročníkem si tak pohoršil nejvíce ze všech týmů v lize.

Köniz zakončil základní část třemi prohrami. Foto: Markus Aeschimann | www.markus-aeschimann.ch

Z druhého místa postupuje věhlasný Wiler, který nezopakoval loňské první místo po základní části. V posledních dvou utkáních došel dvakrát k těsné výhře až v samém závěru. V prvním případě zachránila tři body skvělá třetí třetina, kdy domácí otočili stav ze 0:2. Rozhodující branku Wileru vstřelil Louis pouhou vteřinu před koncem zápasu. K bodům nestačily ani dvě branky Lukáše Veltšmída. Český reprezentant měl formu i v posledním utkání, kdy hattrickem a asistencí pomohl k překvapivé výhře nad Könizem, na jehož straně bodoval Patrik Dóža (0+2).

Ani poslední zápas Wileru nepřinesl poklidný závěr. Hráči Wileru měli tentokrát utkání ve svých rukou, v poslední třetině ale přišli o tříbrankové vedení. Druhý bod tak musel až v prodloužení vystřelit Bischofberger. Wiler čekají ve čtvrtfinále zápasy s Usterem. Do play off jdou v roli favorita, z posledních vzájemných utkání mají florbalisté Wileru skvělou bilanci, Uster navíc celou sezónu lemují velmi nevyrovnané výsledky.

Ze třetí pozice kráčí do vyřazovacích bojů Köniz, který čeká nelehký úkol v podobě obhajoby trofeje. Ve čtvrtfinále s Zugem je ale jasným adeptem na postup. Posledních pět utkání hovoří ve prospěch spoluhráčů Patrika Dóži.

David Rytych pomohl k překvapivé výhře Churu nad Curychem. Foto: Erwin Keller, www.kellermedia.ch

Posledním týmem z první čtyřky je další celek s českým zástupcem – Aligátoři Malans. Lukáš Veltšmíd v posledních utkáních potvrdil velikou formu, Aligátoři ale v průběhu sezóny nezvládali těžká utkání se soupeři z čela tabulky.

Náročný úkol tak na ně čeká hned ve čtvrtfinále proti Churu, kde působí David Rytych. Oba letošní zápasy skončily po základní hrací době nerozhodně.

Zápasy play off začínají 2. března.

SLOŽENÍ ČTVRTFINÁLOVÝCH DVOJIC:

GC Curych – HC Rychenberg
Wiler-Ersigen – Uster
Floorball Köniz – Zug
Malans – Chur

VÝSLEDKY 21. KOLA:

Chur – GC Curych 7:4 (3:1, 2:1, 2:2) (za domácí David RYTYCH 0+1)
St. Gallen – Thun 8:5 (1:1, 6:3, 1:1) (za hosty David ŠIMEK 1+2)
Floorball Köniz – Uster 3:4 (1:0, 2:2, 0:2)
HC Rychenberg – Zug 9:4 (3:1, 4:2, 2:1)
Wiler-Ersigen – Alligator Malans 3:2 (0:1, 0:1, 3:0)
(za hosty Lukáš VELTŠMÍD 2+0)
Kloten Jets – Langnau 6:8 (1:4, 3:2, 2:2)

VÝSLEDKY 22. KOLA:

Uster – HC Rychenberg 4:5 (1:1, 0:2, 3:2)
Alligator Malans – Floorbal Köniz 8:4 (3:0, 1:1,
4:3) (za domácí Lukáš VELTŠMÍD 3+1, za hosty Patrik DÓŽA 0+2)
Langnau – Wiler-Ersigen 4:5p (0:2, 1:1, 3:1, 0:1)
GC Curych – Kloten Jets 12:3 (4:1, 3:1, 5:1)
Thun – Chur 7:6 (0:1, 3:3, 4:2)
(za domácí David ŠIMEK 0+3)
Zug – St. Gallen 8:3 (3:2, 1:1, 4:0)


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*