Čtvrtfinále nabídne bitvu dvou šampionů z let minulých. Foto: Tatran Střešovice, Český florbal Postoupí Vítkovice přes Tatran i letos? Foto: Tatran Střešovice, Český florbal
24. 2. 2019 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Volba soupeřů: Boleslav sáhla po Otrokovicích, opět uvidíme čtvrtfinále Vítkovice – Tatran

 



Mladá Boleslav nakonec ovládla základní část. Pomohlo jí k tomu jak vítězství v Liberci, tak to, že sparťané vytěžili z duelu s Chodovem pouze bod. Obhájci trofeje proto volili soupeře pro play off jako první a vybrali otrokovické Panthers. Druhá Sparta zvolila derby s Bohemians a třetí Chodov sáhl po ostravském FBC. Z toho vyplynulo, že se ve čtvrtfinále po roce opět střetnou Vítkovice s Tatranem.

Boleslavští před dvěma týdny nasázeli Otrokovicím 16 gólů. „Pro nás celkem logická volba. V posledním vzájemném zápase jsme dominovali. Víme zároveň, že doma jsou Otrokovice silné a určitě nečekáme lehkou sérii,“ řekl pro web Onlajny.com útočník Mladé Boleslavi Milan Tomašík. „Po posledním zápase jsme to trochu očekávali, ale my víme, kde máme sílu. Play off je nová soutěž a jdeme do toho odhodlaně,“ nebojí se konfrontace s vítězem základní části opora Otrokovic Ladislav Gál. Na druhou stranu, v prvním vzájemném zápase v letošním ročníku superligy zvítězila Boleslav až v prodloužení.

Spartě se tak po volbě Boleslavi otevřela možnost ukázat na pražské Bohemians. „Nechtěli jsme taktizovat, a tak jsme si vybrali tým na osmém místě po základní části. Očekáváme těžkou a kvalitní sérii s tradičním rivalem,“ odůvodnil výběr asistent trenéra Radek Skalický. „Se Spartou jsme letos odehráli dobré zápasy. Play off je úplně jiná soutěž, takže šance je pro oba stejná a my si do této série hodně věříme,“ podělil se Matyáš Krebner o své dojmy poté, co jeho tým vydřel výhru na Vinohradech, která klokanům zajistila účast ve vyřazovací části.

Jako třetí vybíral Chodov, který zvolil Ostravu a vyhnul se tak střetu se střešovickým Tatranem. „Přiklonili jsme se více k variantě Ostravy. Pro nás to znamená i menší teambuilding ve formě cestování a hotelu. Navíc si zahraji doma v Ostravě. Samozřejmě se na sérii těším a beru to jako derby,“ zhodnotil výběr soupeře Marek Matejčík, který do Chodova přišel z Vítkovic, tedy od největšího rivala ostravského FBC. „Pro nás je Chodov nejlepší varianta, která mohla nastat. Určitě je to hratelný soupeř a o postup do semifinále se popereme,“ věří si na pražského soupeře útočník Ostravy Filip Hrabal.

Na čtvrté Vítkovice zbyl pátý Tatran. Oba týmy se dnes utkaly v rámci 26. kola a o to lépe se na sebe mohou připravit. „Dnes jsme si dali předehru a Tatran porazili s odřenýma ušima, od příštího týdne budeme lepší. Věřím, že postoupíme do semifinále,“ burcuje svůj tým vítkovický tahoun Lukáš Hájek. Řada hráčů obou celků má ještě v živé paměti loňskou sérii, kterou vyhrály Vítkovice 4:1. Vítězství Ostravanů vypadá na první pohled jasně, hned čtyři duely z pěti však musely až do prodloužení. „Opět se bude hrát vyrovnaná série. Uvidíme zda s lepším koncem. O motivaci máme postaráno,“ dodal brankář Střešovic Michal Rebro.

Složení čtvrtfinálových dvojic:

Florbal Mladá Boleslav – Panthers Otrokovice

vzájemné zápasy v sezoně: 5:4p, 16:2

Sparta Praha – FbŠ Bohemians

vzájemné zápasy v sezoně: 4:3, 2:8

Florbal Chodov – FBC Ostrava

vzájemné zápasy v sezoně: 8:6, 8:3

Florbal Vítkovice – Tatran Střešovice

vzájemné zápasy v sezoně: 6:5, 3:2


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*