Florbalistky Vítkovic slaví obhajobu titulu v nejvyšší ženské soutěži. Foto: Český Florbal
14. 4. 2019 Extraliga žen (10) KOMENTÁŘŮ

Zázrak Vítkovic na domácí palubovce! Uzdravená Zuzana Šponiarová jim vystřelila titul, zvrátily stav 3:6!

 



Vítkovicím se v Superfinále povedl malý zázrak. Ve třetí třetině totiž prohrávaly již 3:6, přesto dokázaly vyrovnat a nakonec zásluhou uzdravené Zuzany Šponiarové vyhrály Superfinále 7:6 v prodloužení. Po Ivanti Tigers se zároveň staly druhým týmem, který dokázal triumf v Superfinále obhájit.  

Chodov vstoupil do utkání aktivněji a v prvních minutách se hrálo spíše na území před brankářkou Příleskou. Nicméně v sedmé minutě otevřela skóre utkání Šupáková, když na její náběh nezareagovala chodovská obrana.

Vítkovice branka povzbudila a byly aktivnější, jenže v 11. minutě přišla studená sprcha: Řepková natáhla po rozehrávce z dobrých patnácti metrů a její pokus skončil až v bráně. Chodov se v dalším průběhu první třetiny vrátil ke své aktivitě, pět minut před koncem měla velkou šanci Tožičková, nicméně netrefila branku, na druhé straně se neprosadila umístěnou ranou Enenkelová.

Do vedení šel ještě před první přestávkou Chodov: patnáct sekund před sirénou sice Suchá napoprvé promáchla, ale opravný pokus prošel Příleské mezi nohama.

Prostřední část přinesla aktivní nástup Vítkovic, ale radoval se opět Chodov poté, co Řepková z první napálila míček přesně poté, co předtím absolvovala úspěšný souboj. Vítkovice vzápětí dostaly možnost přesilové hry, ale vyloučení Svačinové nevyužily.

Nicméně za svou aktivitu byly odměněny: nejprve se podobně jako při brance prosadila ve 31. minutě Enenkelová, o dvě minuty později se povedlo srovnat Troškové, když její míček Christianové prošel mezi rukama. Vyrovnaný stav ale vydžel pouze chvíli. Ve 36. minutě totiž byla nejobratnější ve velkém brankovišti Tožičková a vrátila Chodovu vedení.

Vítkovice nasadily poprvé od lednového zranění Zuzanu Šponiarovou, která se postupně propracovala až do elitní formace. Ve 44. minutě ale byla vyloučena Planková a Chodov zásluhou Pláškové výhodu jedné hráčky v poli využil. Dvanáct minut před koncem mohl být Chodov hodně blízko, ale sudí nakonec jeho šestou branku po konzultaci neuznali pro vysokou hůl. O minutu později ale Chodov přesto pošesté skóroval: podruhé v utkání se prosadila Suchá.

Vítkovice se nevzdaly a v čase 52:08 vykřesala naději druhou brankou v zápase Šupáková. O minutu a půl později byla tentokráte dobře postavená Paloncyová a úspěšná dorážka rány Enenkelové do tyče znamenala snížení na 6:5 pro Chdoov. Vítkovice mohly vyrovnat v 57. mnutě, ale Paloncyová netrefila, při následním ádu navíc dopadla na Frantíkovou, která musela být ošetřena.

V čase 57:04 byla vyloučena Enenkelová, což obhajujícím mistryním značně zkomplikovalo plány.Přesto se jim povedlo srovnat v power play zásluhou Ivany Šupákové.

Ani potřetí se tak v Superfinále mezi Vítkovicemi a Chodovem nerozhodlo v základní hrací době. Hned na začátku prodloužení měla obrovskou šanci Řepková, ale Příleská udržela mček před brankovou čárou. Ve třetí minutě prodloužení pálila Husková, ale ani ona nerozhodla.

OSTRAVAR Aréna nakonec zažila velký vítkovický obrat. V čase 63:47 totiž napřáhla Zuzana Šponiarová a rozhodla o výhře Vítkovic 7:6 v prodloužení.

Výsledek superfinále 2019:

1. SC Vítkovice – Florbal Chodov 7:6 (1:2, 2:2, 3:2 – 1:0) po prodl.

Branky: 7. Šupáková (Paloncyová), 31. Enenkelová (Ďuríková), 33. Trošková (Ďuríková), 53. Šupáková (Paloncyová), 54. Paloncyová (Enenkelová), 60. Šupáková (Krzywaková), 64. Z. Šponiarová (Enenkelová) – 11. Řepková (Svačinová), 20. Suchá (Svačinová), 24. Řepková (Plášková), 36. Tožičková (Hanzlíková), 46. Plášková (Frantíková), 49. Suchá (Řepková). Rozhodčí: Kostinek, Reichelt. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 7431.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • trenér napsal:

    ženské finále možná jako ukázka toho, jak se dá prohrát , prokaučovat vyhraný zápas? za stavu 6:3 pro Chodov se zdálo , že to bude otázka skóre, ale ten kolaps, co předvedly holky z Chodova se hned tak nevidí, ženská psychika opravdu dokáže zázraky na jednu i na druhou stranu. Vloni při mužském finále stáli při MB všichni svatí, tentokrát se na to nemohli dívat a tak zaslouženě Vítkovice slaví!!!

  • Soko napsal:

    No Chodovu sa to podarilo druhý krát v sezóne ,čo je prekvapko pre mňa . Mali to fakt dobre rozbehnuté aj s Ostravou aj s Vitkami . Nemyslím si , že to bolo o tréneroch. Kto by bol povedal za stavu 3:6 , že to Vitky ešte otočia ? Pomohol 4 gól , publikum a perfektná práca celého realizaku počas celej sezóny , v ktorej Vítkovice dominovali a ukázali , že aj napriek tomu , že prišli o opory dokázali dať tím skvele dokopy a hlavne ich tréneri správne motivovali . A krásny gól Šponiarovej za tým dal krásnu bodku. Gratulujem Vitkam , česť porazeným . Od Vítkovíc by si mali viac tímov brať príklad , bohužiaľ to čo som zažil pred zápasom bola absolútna , unikátna úroveň a dávam klobúk dole a tlieskam …

  • buldog napsal:

    Gratulace Vítkám,otočení zápasu,vůle po vítězství,p. Martiník je opravdu borec,jsem zvědav jak zahrajou junky pod jeho vedením.U něj je vidět práce s týmem,takhle to má vypadat. Chodov další výbuch,něco bude špatně,kádr solidní,ale nějak to nefunguje.Doporučil bych psychologa,nebo přidat matrošu,na celý zápas to nestačí!!

  • jezevčík napsal:

    Škoda, že si rozhodčí nestojí za svým a nechají se ovlivnit a tím i průběh zápasu, 3:7 by už ani ty vítkovický holky neotočily.

  • roman napsal:

    super vitky dve zlate, u muzu nic moc branek, nutno podotknout , ze super golmani…..u zen branek spoustu , atraktivni utkani, ale zase zklamani s repre golmanek….nebyl to souboj jak bylo zminovano o golmankach, myslim , ze ani jedna nepodrzela, ikdyz christi mela o nejaky ten zakrok lepsi…..ale na to se nikdo ptat nebude, mame dve zlate a tri nejlepsi hracky z moravy….super letosni sezona….

  • kokršpaněl napsal:

    Za rok na ydykseb

  • venca napsal:

    Umí ten Chodov bránit ? Když si probereme klíčové momenty poháru i SF, tak ne. Bud jsou podělaní a neumí hrát pod tlakem a nejsou na to trenovaní, nebo je to někdo nenaučil.Viz juniorky, které Chodov v prvním zápase obětoval pro dorky a dělaly stejné chyby.

  • Kerim napsal:

    Rozhodnul jsem se zhlédnout záznam ženského superfinále a nestačil jsem se divit, bohužel jen a pouze v tom negativním smyslu.
    Na ČT je k nalezení pouze 45-minutový záznam, což se pravděpodobně už nezmění (nerozšíří). Tak jsem hledal dál a našel na „obvyklém“ místě na první pohled kompletní video. Ovšem kompletní pouze časově (dokonce včetně asi 40-minutové rozcvičky týmů). Videozáznam je velmi necitlivě doplňován reklamami (např. i na samotné superfinále), slaboduchými animacemi z kostky v hale a střihy na tribuny. Necitlivě proto, jelikož tyto střihy jsou vždy přes celou obrazovku, trvají tak dlouho, že překrývají i samotnou hru, někdy až tak, že v přímém záběru není vidět gól, faul atd.
    Do videa nejsou vloženy žádné popisky, tedy kdo hraje, skóre, vyloučení, třetina ani čas, takže po celou dobu vlastně divák u TV neví kdy a co přesně se právě odehrává. Např. power play zaznamenáme mimochodem záběrem gólmanky Vítkovic na střídačce – pokud ji tedy poznáme podle obličeje a dovtípíme se. Ale jestli schází do konce 5 minut nebo 5 sekund, to nikdo netuší. Zato po gólu vidíme přes celou obrazovku fotku hráčky a její číslo, ale až v době, kdy už se zase hraje. Fotku vidíme tak dlouho, abychom si tvář zapamatovali asi navždy. Nic proti kterékoliv hráčce, ale v době hry chci opravdu sledovat něco jiného, než jejich fotky.
    Když jde některá z hráček na trestnou, tak z nějakého nesmyslného důvodu není zařazena opakovačka zákroku, ale celoplošné oznámení „vyloučení“, které opět trvá tak dlouho, že nestihneme znovu zahájení hry. Asi proto, aby nápis stihli odhláskovat i přeškolní děti, pokud tedy dříve z třepotajícího se nápisu nedostanou epileptický záchvat. Vrcholem všeho pak je, když se po vítězném gólu začíná tvořit valná hromada hráček, která je utnuta a divák čeká na opakovačku gólu. Marně. Raději hledíme do statické reklamy a nevidíme ani opakovačku ani valnou hromadu.
    Celé to na mě působí jako estráda Ein Kessel Buntes s doprovodným programem florbalu. A to si opravdu nezaslouží nikdo z fanoušků, hráčů, trenérů, atd. Někdo možná řekne „naleštěná bída“. Nikoliv. Pouze zoufalství, ubohost, ostuda. Dostane někdo za toto amatérské nekompletní video pokutu?
    Ode mě dostává režie, střih a vedení Unie za tuto parodii čistou 5. Ovšem pan Šuman tomu říká „Reklama na florbal“.
    Určitě se ozvou oponenti typu „jak bys to udělal ty?“. Jak? Například tak, že bych si představil, že jsem sám hráčem a že tímto videem chci mít krásnou vzpomínku, za kterou se nebudu stydět, když ji budu chtít komukoliv a kdykoliv ukázat.
    Když si uvědomíme, kolik to slavné sff stojí peněz a za jaké kraviny se utrácí, např. plyšoví tajtrlíci (jeden je málo), ohně, kouře, papírová tleskátka apod., tak uvedení videa do takové podoby, aby bylo alespoň trochu důstojné sff, by se financí určitě moc nedotklo.

    • Martin Kotelník napsal:

      a návdavkem jsme místo záznamu v TV (přímý přenos! to bychom chtěli moc) viděli golf. No neber to.

  • henry napsal:

    Kerim, to podepíšu, sklouzlo nám to do pěkné šaškárny.
    Co bych dal za pěknou finálovou serii bez příkras, vše by bylo jen o florbale.

Napsat komentář

*