Židenice zvítězily v baráži nad Královskými Vinohrady Foto: Florbal Židenice
21. 4. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Židenice vykročily za setrváním v extralize, jednoznačně zvládly domácí zápasy baráže

 



Florbalistky Židenic položily v domácích zápasech baráže s Královskými Vinohrady základy tomu, aby zůstaly účastnicemi nejvyšší české ženské soutěže. Pražské soupeřky a poražené finalistky 1. ligy žen na domácí palubovce porazily 7:1 a 9:1. V sérii hrané na tři vítězná utkání tak vedou 2:0 a sérii mohou ukončit už příští týden v Riegerových sadech.

Obě utkání měla podobný průběh: Židenice měly od začátku převahu, kterou ale dokázaly výrazně vyjádřit až s postupujícím časem utkání. V sobotu tak první třetinu získaly poměrem 2:0, v prostřední části přidaly jednu branku, aby ve třetí třetině vstřelily další čtyři a také jednou inkasovaly z hole Anny Kutnarové při trestném střílení. Bývalá brankářka Chodova tak paradoxně uspěla v důvěrně známé činnosti, na výhře Židenic 7:1 ale nemohla nic změnit. Hattrickem k ní přispěla Lucie Romančáková.

Ve druhém zápase pak diváci viděli v první třetině jedinou branku, ve druhé části pak své nakonec pětibodové představení odstartovala Andrea Dernerová. Židenice zvítězily 9:1 a po dvou zápasech jsou tak jednu výhru od setrvání v nejvyšší ženské soutěži.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*