Petra Malecká se po roce vrací do Tatranu. Foto: florbalchomutov.cz
5. 6. 2019 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Tatranky mají dalších několik posil, například juniorskou medailistku Maleckou

 



Florbalistky Tatranu Střešovice zakončily minulý ročník ve čtvrtfinále play off a před následující sezonou již ve svém středu přivítaly velkou personu v podobě Denisy Billé. Zkušená univerzálka ale není jedinou novou tváří, Tatranu se povedlo získat několik dalších posil v čele s bývalou juniorskou reprezentantkou Petrou Maleckou.

V brankovišti sice již Tatran nebude moci spoléhat na Hanu Ranochovou, která by měla zpět na Chodově vytvořit tandem s Janou Christianovou, přesto má v letní přípravě hned čtyři brankářky: kromě dlouholeté opory Elišky Drbalové také trojici Antalová, Humlová a Malkusová. A to ještě Kristýna Janglová, která zahájila nový cyklus v reprezentaci juniorek, odchází na hostování do Ivanti Tigers.

Do pole pak Tatran přivedl několik nových jmen. „Jistými posilami jsou  Tereza Chvátalová s Nikolou Hamerníkovou z Tigers, Lucka Köhlerová z Prague Tigers a Petra Malecká z Chomutova,“ vyjmenoval na klubovém webu hlavní trenér Pavel Skazko.

Chvátalová se do florbalového kolotoče vrátila po mateřské pauze v Ivanti Tigers, extraligu hrála také za ELITE nebo Bohemians. O jedenáct let mladší Hamerníková zapsala v nejvyšší soutěži za Ivanti Tigers šest utkání, největší zkušenost ze ženského florbalu má z loňské sezony, kdy působila na Vinohradech.

O návrat do extraligy se pak jedná v případě Lucie Köhlerové, která poslední dva ročníky odehrála v Prague Tigers. Poslední posilou je pak majitelka bronzu ze světového šampionátu juniorek v roce 2018, Petra Malecká. Ta sice v minulých ročnících dostala šanci hrát extraligu jak v dresu Ivanti Tigers, tak Tatranu, minulou sezonu ale odehrála celou na hostování v barvách Chomutova, protože se chtěla soustředit na maturitu.

Skazko se nakonec vyjádřil také zatím k nejzvučnější posile v podobě Denisy Billé. „Uvidíme v průběhu letní přípravy, jaká pozice Denise v naší hře nejlépe sedne. Díky jejím zkušenostem věřím, že dokáže přinést klid v některých vypjatějších situacích během zápasů, které jsme v minulé sezoně ne vždy řešili ideálně,“ uvedl na webu Tatranu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Honza napsal:

    Já jen doufám, že takové článku budou i o jiných přestupech napříč kluby, ne pouze o Tatranu.

Napsat komentář

*